2022

Arnaud Baillot Meursault

Lækker fed Meursault, som det hører sig til i denne klassiske kommune. Fedmen kammer dog ingenlunde over, og en moderne rank eftersmag renser og indbyder til endnu en tår. Og endnu én...

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 810,25  DKK
 • Køb 12 og spar 810,25  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 899,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
1.039,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4488.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
Der er kælet for detaljerne hos Arnaud og Laure, der tager udgangspunkt i hvert enkelt lille fad, når de skal vurdere lagringstiden, som derfor skifter fra år til år og fra vin til vin
 
Af samme årsag kender vi ikke Arnaud Baillots specifikke opskrift på denne både sprælske og fede Meursault, der dog i sagens natur er lavet på 100% Chardonnay og mindst tilbringer 14 måneder på franske egetræsfade for både at opbygge struktur og kompleksitet men også for at samle de mange komponenter til én charmefuld helhed.

Aroma og smag

At der kæles for lagringsprocessen mærker man tydeligt på des cremede struktur og ristede aroma i den færdige vin, der dermed både associerer til brunet smør og ristede hasselnødder. Først og fremmest er det dog frugten, der definerer vinen: Citron, honning, havtorn og alskens forårsblomster er alle vegne i næsen og også på tungen, hvor en frisk og livlig frugtsyre tæmmer den kraftfulde smag med lykkelig livsglæde og energi.

Serveringsforslag

Arnaud Baillot Meursault er en uanfægtet madvin til alle former for stegt fisk fisk og skaldyr, som meget gerne må være serveret med en intens omgang fumé og rodfrugter på siden. Den spænder dog bredere end som så. Ud over at den også gør sig til over for tørre oste og lyst kød, er denne Meursault såledefs en udtalt konversationsvin. Tilbage resterer derfor kun spørgsmålet: Kan dybden af samtalen mon matche vinens? 
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Arnaud Baillot Meursault
Din bedømmelse