2020

A Baillot Pernand-Vergelesses A Ma Fille Mahaut Blanc

På lager

En tør og slank Chardonnay med en livlig frugtsyre, men også med en behagelig sødmefuldhed i eftersmagen. Et lækkert og elegant glas hvidvin.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
498,00 DKK
  • Køb 6 for 398,00 DKK pr styk og spar 20%
  • Køb 12 for 389,00 DKK pr styk og spar 22%

Dele af grand cru-markerne Corton og Corton-Charlemagne ligger i kommunen Pernand-Verglesses, der dog først og fremmest står bag florale og liflige vine på Chardonnay-druen.

I Arnaud Baillots hånd føjes desuden en diskret portion fedme og fadkrydderier til sanseindtrykkene, der dog holder sig inden for Bourgognes lettere og mere elegante rammer. Vinen lagrer i vinhuset på gamle men også lidt nye egetræsfade, hvor den gennemgår 100% malolaktisk gæring og hviler i ca. et år, inden den fortsætter tilværelsen i ståltank og siden flaske.

Det kommer der en floral, citrusfrisk og mineralsk oplevelse ud af: I næsen går blomstrende frutgtræer og frisklavet limonade hånd i hånd med sødlige krydderier og et pift crème de la crème. Smagen er tør og slank med en livlig frugtsyre men også med en behagelig sødmefuldhed i eftersmagen, der gør den til et behageligt bekendtskab, mens du laver mad eller bare gerne vil nyde et lækkert glas hvidvin uden så meget pjat.

Når det er sagt, er Pernand-Verglesses som skræddersyet til sushi, dampet torsk med cremet, hvid sauce eller til pasta og risotto med skaldyr. Nap også lige en bid Gruyère eller vesterhavsost til, og servér den ved omkring de 10 grader. Men intet stress: Vinen kan nemt klare 10 år flasken fra høståret, hvor den vil udvikle en dybere, mere honning- og ravpræget palette, som er svær at stå for.

Specifikationer
ProducentArnaud Baillot
TypeHvidvin
Varenr.4481.2020
OmrådeBOURGOGNE
StørrelseAlm. flaske (75cl)
ØkologiskNej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:A Baillot Pernand-Vergelesses A Ma Fille Mahaut Blanc
Din bedømmelse