2020

Arnaud Lambert La Rue Saumur Blanc - (ØKO)

Arnaud Lamberts største og også længst lagrede Chenin Blanc eller – sagt med andre ord: En hvidvin, hvor der ikke spares på noget. Slet ikke på kvalitet.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 515,00  DKK
 • Køb 12 og spar 515,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 575,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
659,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4759.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Arnaud Lambert Clos de la Rue Saumur Blanc

Stor, fadlagret og Chenin Blanc, der har sin eksistensberettigelse i kraft af en ekstremt fin selektering af druer fra enkeltmarken Clos de la Rue, der er berømt for sin sandede kalkstenjord.

Høst og Vinificering

Druerne fra den lille mark høstes række for række  - undertiden med flere dage imellem for at sikre, at hver en klase har den perfekte balance mellem aromaudvikling og friskhed. I vinhuset gærer vinen så på det vilde gær i 2-3 år gamle egetræsfade, og her bliver den så ellers liggende for at modnes i godt og vel 24 mdåneder eller indtil den vurderes til parat til at blive tappet på flaske.

Aroma og smag

Udfaldet af strabadserne er en frugtdomineret og saftig men også fremragende kompleks Loire-vin med et stort potentiale. I næsen anført af saftige pærer, æbler, citronfromage og sødmefulde, komplekse fadkrydderier. På tungen er vinen på én gang frisk, fast og fyldig på en dyb og aftensmad-indbydende måde, der desuden vidner om et stort udviklingspotentiale.

Serveringsforslag

Servér denne skønhed i situationer, hvor du ellers ville være fristet til at åbne en fyldig Chardonnay, eksempelvis til smørstegt laks med sauce holandaise, moules frites med rigeligt fløde i saucen eller til cremede "efterårs"-supper baseret på eksempelvis jordskokker eller blomkål.

Vi anbefaler i øvrigt en serveringstemperatur på sådan ca. 9-11 grader, gerne efter at være hældt på karaffel i en times tid. God nu, fantastisk efter 5 år!


Anmeldelser og point 

17/20 point, Jancis Robinson, marts 2022
"Certified organic. Loamy sand over limestone. Vinified then aged 24 months in barrel (25% new oak). 
Pear notes with a hint of buttery oak. Depth and intensity but freshness as well. Certainly structured. Round on attack then tightens on the finish. Pure and long. Should age."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Arnaud Lambert La Rue Saumur Blanc - (ØKO)
Din bedømmelse