2018

Arnaud Lambert Coulee de Saint Cyr St-Cyr-en-Bourg - (ØKO)

Arnaud Lamberts største Chenin Blanc kommer fra hans mindste parcel og udgør et enestående alternativ til mange fyldige Bourgogner fra Côte de Beaune!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 279,00  DKK
 • Køb 12 og spar 279,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 289,00  DKK  19% pr. stk.
1 stk.
358,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4754.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Arnaud Lambert Coulee de Saint Cyr

Arnaud Lamberts største Chenin Blanc kommer fra hans mindste parcel og udgør et enestående alternativ til mange fyldige Bourgogner fra Côte de Beaune! Jorden her har særligt høje forekomster af silt, og med 70 år på bagen yder vinstokkene druer i små mængder - til gengæld med stor intensitet og et tilsvarende enormt potentiale.

Vinificering

Efter den obligatoriske vildgæring har vinen derfor gennemgået 12 måneders lagring; halvdelen i store træbeholdere og den anden halvdel i 228-liters egetræsfade. I alt har 15% af vinen ligget på helt nye fade. 

Aroma og smag

Trods denne proces er Coulée stadig domineret af Chenin Blancs klassiske aroma med modne gule æbler, fersken, friske citrusfrugter og blomstermark, der optræder sammen med kridt, sten og slutter med fadnoter såsom ristede mandler og vanilje fra fadet.

På tungen bydes en fyldig krop op til dans af en enormt sitrende mineralitet, der sammen med en rank og velintegreret syre giver en imponerende friskhed og vedholdende eftersmag.

Serveringsforslag

SÅ skøn en smag, og dog er det næsten synd ikke at ledsage med store gastronomiske oplevelser. Det kunne f.eks. være stegt pighvar serveret med sauce holandaise og puré af rodfrugter, hvis ikke til grillet hummer eller tarte flambée. Må vi i den anledning anbefale servering ved 10-12 grader inden for mindst 10 år fra høståret.

Bon apetit!

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Arnaud Lambert Coulee de Saint Cyr St-Cyr-en-Bourg - (ØKO)
Din bedømmelse