2018

Alta Alella Cava Laietà Gran Reserva m/rør (ØKO/BIO)

92 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 219,00  DKK
 • Køb 12 og spar 219,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 245,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
280,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0560.2018
 4. Område
  Område
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  0
 7. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Alta Alella Laietà Gran Reserva er lavet på den traditionelle Cava-drue Pansa Blanca (Xarel-lo) fra egne økologisk dyrkede marker i D.O. Alella ca. 400 meter over Middelhavets overflade blot 3 km derfra.

Vinificering

Forbilledet for Laietà er hentet i Réserve Champagne, og vinen lagrer således minimum 30 måneder på gærresterne i kælderen inden degorgering og frigivelse - nok til at tilføre med en markant større dybde og kompleksitet som i dyre Champagner - men med den rundere og blødere frugt som i Cava.

Aroma og smag

I næsen er vinen frisk, ren og subtil med nuancer af friske mandler, sydlandske citrusfrugter, saftdryppende ferskner samt mynte og gnistrende flintesten.

På tungen er den knastør med en imponerende sprød og mineralsk tekstur, der alligevel lander rundt og blødt oven på de mange nuancer og den langstrakte, saltede eftersmag.

Serveringsforslag

Her er tale om meget vellavet mousserende vin, hvor Alellas maritime klima og særlige jordbundsforhold giver grobund for en elegance og karakter, som meget få andre cavaer kan matche.

Vi foreslår, at du nyder denfør, under og efter en lækker tapasmenu, som en flot aperitif - eller som luksuriøse bobler til særlige anledninger såsom jul eller nytårsaften!

Obs: Datoen på flaskens bagside indikerer tidspunktet for degorgering - altså hvornår proppen er sat i og vinen frigivet. På den måde kan du som forbruger se vinens færdige 'produktionsdato' og vil ud fra denne være i stand til selv at vurdere, hvornår den bør nydes. 


Anmeldelser og point

92 point - James Suckling, juni 2023

"Toasted hazelnuts, raspberries, pie crust, praline and apple crumble on the nose. Toasty, flavorful and complex, with a medium body and silky, fine bubbles. Dry. From organically grown grapes. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Alta Alella Cava Laietà Gran Reserva m/rør (ØKO/BIO)
Din bedømmelse