2018

Alta Alella Cava Mirgin Brut Nature Reserva (ØKO)

Knastør, mineralsk og sitrende frisk "Blanc de Blanc"-cava fra økologisk dyrkede marker i det lille, idylliske Alella-distrikt ved Middelhavet få km nord for Barcelona.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 154,00  DKK
 • Køb 12 og spar 154,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 172,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
199,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0564.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Alta Alella Cava Margin Reserva Brut Naturel

Denne flotte, tørre og sitrende energiske Cava bærer sådan ca. 0 gram restsukker, hvilket gør den til et gastronomisk vidunder i især det salte køkken. Druerne kommer fra Alta Alellas økologisk dyrkede marker på terasser i 450 meters højde med udsigt over middelhavet. Området hedder Alella - et deejligt sted få km nord for Barcelona - og Mirgin laves i blanc-de-blanc-stil på den grønne drue Pansa Blanca (Xarel·lo).

Vinificering

I vinhuset er druerne nøje sorteret og straks derefter presset, gæret på ståltanke og - efter den klassiske metode - andengæret i flasken, hvor den efterfølgende har lagret i 20 måneder i flasken inden degorgering*.

Karakteristisk for den færdige Cava er dens meget fine og behagelige bobler. Dertil kommer en frisk og mineralsk smag med nuancer af bl.a. citrusfrugt, æbler, mandler, våde sten. Dertil kommer en rank og skønt balancerende struktur og frugtsyre, der gør den tør, energisk og evigt frisk.

Serveringsforslag

Mirgin er eksemplarisk i sin stil, der er mere end almindeligt velegnet som apéritif, især hvis der er mulighed for at nippe til lidt saltede mandler og grønne oliven i samme anledning. Desuden er det en forrygende madvin til kolde skaldyrstallerkner, østers samt kolde eller stegte fiskeretter.

*Obs: Datoen på flaskens bagside indikerer tidspunktet for degorgering - altså hvornår proppen er sat på flasken.
På den måde kan du som forbruger se vinens færdige 'produktionsdato' og vil ud fra denne være i stand til selv at vurdere, hvornår den bør nydes. I dette tilfælde anbefaler vi således at nyde inden for 30 måneder efter degorgeringsdatoen. 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Alta Alella Cava Mirgin Brut Nature Reserva (ØKO)
Din bedømmelse