- Producent
- TypeMousserende vin
- Varenr.0566.2020
- LandSpanien
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent12.0
- ØkologiskJa
- Primær Drue
- StilElegant & kompleks
Om Alta Alella Cava Mirgin Rosé Brut Natural
Mourvèdre-druen, der i Spanien er kendt som Monastrell går her i det nordlige Catalonien under navnet Mataró. Navneudfordringen til trods er dens eksistens dog det hele værd og giver en smagsoplevelse af symfoniske dimensioner - flot balanceret og med en dejlig elegance. Således ejer Pujol-Busquets fra Alta Alella nogle af de bedste og mest mineralrige marker nord for Barcelona. Særligt rige er de på granit og sand, hvilket holder udbytterne nede og friskheden oppe.
Vinificering
I vinhuset har druemosten gennemgået 5-6 timers samvær med drueskallerne, inden den hældes fra og naturligt gærer i ståltanke. Andengæring er herefter tilvejebragt i flasken, hvor vinen har lagret i knap år, og vinen opnår dermed status af Gran Reserva trods dens samtidigt friske og saftige essens.
Her er i øvrigt ingen restsukker, ingen dosage og absolut minimal brug af SO2.
Aroma smag
Når vinen hældes i glasset, opstår en delikat duft af jordbær, kirsebær, violer, saltmandler og pivfriske pichonæbler.
På tungen går elementerne igen med stor elegance. Strukturen er frisk, tør og saftig med fine små bobler, som igen er flot integreret i den delikate frugtsmag.
Serveringsforslag
MIrgin Rosé er en oplagt Cava til sommerens forlystelser eller blot til hygge på terassen. Derudover kan den både matche salater, fisk/skaldyr og lyst grillet kød.
Obs: Datoen på flaskens bagside indikerer tidspunktet for degorgering - altså hvornår proppen er kommet på. På den måde kan du som forbruger se vinens færdige 'produktionsdato' og vil ud fra denne være i stand til selv at vurdere, hvornår den bør nydes. I dette tilfælde anbefaler vi således at nyde vinen inden for 24 måneder efter degorgeringsdatoen. Inden for denne periode anbefaler vi servering ved 6-8 grader.
Anmeldelser og point
90 point - Vinous, april 2024
"The 2020 Brut Rosé Reserva Mirgin is a Cava sourced from Alella and crafted with 100% Mataró. Aged 38 months on the lees, it presents cherry and strawberry aromas with faint bakery hints. Loose and refreshing, the persistent mousse supports a refreshing core."
Tidligere anmeldte årgange
94 point - Wine Enthusiast (årg. 2019)
Aromas of dried apricot, candied orange peel and toasted hazelnuts waft from the glass. Flavors of roasted almonds, peach-pie filling, rose petal and iodine are woven into a wine with brilliant acidity and bold effervescence.
16,5 point - Jancis Robinson (årg. 2018)
"100% Monastrell (Mataró), certified CCPAE organic. Disgorged 25 November 2021.
Tasted blind in the context of portfolio. Vibrant pink hue. Bread dough, salt, underripe strawberry, Rainer cherry. Fine, incredibly ebullient mousse, fresh acidity. Lovely creaminess on the finish. (SCJ)"