- Producent
- Type
- Varenr.0566.2019
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent12.0
- ØkologiskJa
Om Alta Alella Cava Mirgin Rosé Brut Natural
Mourvèdre-druen, der i Spanien er kendt som Monastrell går her i det nordlige Catalonien under navnet Mataró. Navneudfordringen til trods er dens eksistens dog det hele værd og giver en smagsoplevelse af symfoniske dimensioner - flot balanceret og med en dejlig elegance. Således ejer Pujol-Busquets fra Alta Alella nogle af de bedste og mest mineralrige marker nord for Barcelona. Særligt rige er de på granit og sand, hvilket holder udbytterne nede og friskheden oppe.
Vinificering
I vinhuset har druemosten gennemgået 5-6 timers samvær med drueskallerne, inden den hældes fra og naturligt gærer i ståltanke. Andengæring er herefter tilvejebragt i flasken, hvor vinen har lagret 15-27 måneder (Reserve) alt efter degorgeringsdatoen.
Her er ingen restsukker, ingen dosage og absolut minimalt brug af SO2.
Aroma smag
Når vinen hældes i glasset, opstår en delikat duft af solbær, jordbær, violer, saltmandler og pivfriske pichonæbler.
På tungen går elementerne igen med stor elegance. Strukturen er frisk, tør og saftig med fine små bobler, som igen er flot integreret i den delikate frugtsmag.
Serveringsforslag
MIrgin Rosé er en oplagt Cava til sommerens forlystelser eller blot til hygge på terassen. Derudover kan den både matche salater, fisk/skaldyr og lyst grillet kød.
Obs: Datoen på flaskens bagside indikerer tidspunktet for degorgering - altså hvornår proppen er kommet på. På den måde kan du som forbruger se vinens færdige 'produktionsdato' og vil ud fra denne være i stand til selv at vurdere, hvornår den bør nydes. I dette tilfælde anbefaler vi således at nyde vinen inden for 24 måneder efter degorgeringsdatoen. Inden for denne periode anbefaler vi servering ved 6-8 grader.