2020

José Antonio Carcía Bierzo Godello V.V. Valtuille

Tør, karaktérfuld og mineraldrevet Godello-hvidvin produceret i en topseriøs ”Chablis møder Jura”-stil. Altså "bare" lidt som en Grand Cru Chablis tilsat lidt mere ’funk’ og til en ganske anderledes pris…

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
Tilbudspris 175,00  DKK Regulær pris 256,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0282.2020
 4. Land
  Land
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Stil
  Stil
  Elegant & let

José Antonio Carcía Bierzo Godello V. V. Valtuille

José Antonio García (JAG) og hans kone Julia Peña García står i spidsen for den nye generation af vinproducenter i Bierzo, der laver vine fra egne marker med tydeligt defineret forbindelse til deres sted… deres ”terroir”. Begges familier har ejet vinmarker i Bierzo i generationer; de ældste her omkring landsbyen Valtuille, hvor 150 år gamle vinstokke på Godello-druen åbner et uspoleret genetisk vindue til en glemt tid før udviklingen af moderne kloner, der hos mange producenter har øget høstudbyttet men ikke just kvaliteten.

Tillad os på den baggrund at præsentere Godello Viñas Viejas Valtuille - én af de mest særegne hvidvine fra Bierzo og noget af det sofistikerede (tør man sige egenrådige?) vin på Godello-druen i det hele taget!

Vinificering

Alder og tradition går i José og Julias verden hånd i hånd, og i vinhuset helliger de sig derfor til manuelt arbejde med lav grad af intervention fra druerne er spæde og friske og indtil de aftappes på flaske.

Processen begynder med (endnu) en grundig sortering, hvorefter de perfekt modnede druer køles ned for i 24 timer at udtrække tekstur og frugtsmag fra drueskallerne, som siden presses med nænsom hånd i en vertikal presse. Den friske most både vildgærer og lagrer efterfølgende i store egetræs-foudres. Især bidrager de jævnlige omrøring af gærresterne her til at berige vinens tekstur og kompleksitet, inden den til sidst får lov at hvile nogle måneder i store ståltanke for at alle elementerne kan få ro til at samle sig inden aftapning (ingen filtrering og lav tilsætning af svovl).

Aroma og smag

Godello Viñas Viejas er dermed tør, kompleks, mineraldrevet og frem for alt enseriøs hvidvin produceret i en ”Chablis møder Jura”-stil, hvor gnister fra flintesten og hvid balsamico smelter sammen med citronskal, briôche og tørrede ananasnoter.

De let underspillede frugtnoter ligger hele tiden og ulmer under overfladen - også i den lange, mediumfyldige, næsten ru og samtidig sublimt afrundede eftersmag, og så er det i høj grad også en vin, der vil udvikle sig vidunderligt med alderen - lidt som Grand Cru Chablis tilsat lidt mere ’funk’ og til en ganske anderledes pris…

Serveringsforslag

Vi anbefaler på det kraftigste at nyde den – eller i hvert fald at smage den – både i uformelle rammer, hvor samværet er i fokus og til den ambitiøse aftensmad i den vinøse rolle som kronen på værket. Det kunne være til kraftfulde medlemmer af skaldyrsfamilien, f.eks. grillet hummer eller stegte kammuslinger serveret med citron og crème fraiche, men det kunne også være til kylling, ost, sardiner eller stegt grønt.

Lad den gerne åbne sig over en times tid i en karaffel, og servér den da ved 10-12 grader 

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:José Antonio Carcía Bierzo Godello V.V. Valtuille
Din bedømmelse