2019

Akemi Blanco Viura

Verdens – os bekendt – eneste hvidvin, der er designet helt og holdent for at blive serveret til sushi – og som lykkes med at holde vand hele vejen ind til land!
Etiketten er trykt på rispapir, og flasken ligner en Sake. Dog er det for dens smag, vi og vores spisepinede blev overbevist om dens formåen. Ja se selv her.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 119,00 DKK
 • Køb 12 og spar 119,00 DKK  26% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 139,00 DKK  13% pr. stk.
1 stk.
160,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Type
  Type
 2. Varenr.
  Varenr.
  0170.2019
 3. Land
  Land
 4. Område
  Område
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Felix Jiménez’ 1-stjernede Michelin-restaurant, Kiro Sushi, er blevet kaldt den bedste sushi-restaurant uden for Japan. Restauranten ligger midt i det vinglade La Rioja, og så skulle man ellers tro, at kælderen rummede en vinflaske eller to, men nej: Først da Felix gik sammen med den prisvinende Rioja-producent, Bodegas Ontañón, lykkedes det at skabe en hvidvin, der kan udfordre grundsmagene fra det japanske cuisine. Dét i en sådan grad, at Akemi Viura i dag er den eneste vin, Felix Jiménez serverer til sin sushi på sin restaurant.

Akemi, der betyder “smuk daggry”, er i essensen underspillet og dog komplekst komponeret af den lokale, grønne Viura-drue fra 35-årige økologiske vinstokke i Rioja Oriental.
Druerne håndhøstes, og der eksperimenteres både med gærtyper og temperaturer for at føre udviklingen i den ønskede retning inden næste skridt: Seks måneders lagring på ca. et år gamle amerikanske egetræsfade, som byder ind med smag og karaktér uden at løbe afsted med hovedrollen.

Elegant og unikt fremstår den færdige vin dermed de første associationer i retning af sake på vinform, inden noter af soja og gær stedfortrædes af blomster, citrus og også mere tropiskpræget vinfrugt. På tungen står den lidt salt og livligt med en medium, blid syre og en rank, mediumfyldig krop. Og så slutter det ellers med grapefrugt, vanilje og peber i bedste krydrede Rioja-stil – men med japansk kontrolleret høflighed, naturligvis.

Servér Akemi kølig men helst ikke alt for kold. Prøv med ca. 10 grader, og smag den til det japanske køkkens klassikere samt til andre asiatiske retter, hvor soja snarere end chili dominerer smagsbilledet.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Akemi Blanco Viura
Din bedømmelse