2021

Akemi Tinto Rioja

Rødvinen der er lavet af Michelin Sushi-kokken Félix Jiménez. hoveddruerne er tempranillo, men i en yderst elegant og mineralsk version, selvsagt perfekt til visse krydrede former for sushi, yakitori og koreanske bbq

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 155,00  DKK
 • Køb 12 og spar 155,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 175,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
199,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0171.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Akemi Tinto er en særegen, må man sige unik(?), kreation født af Bodegas Ontañón ud fra Michelin-stjernekokken Félix Jiménez’ ambition om at have en lokalfremstillet rødvin, der matcher smagsuniverset på hans japansk-koreanske gourmetrestaurant i Rioja-hovedstaden Logroño.  

I sin druesammensætning begår den sig som en klassisk Rioja i form af Tempranillo, Garnacha og Graciano, der vokser på busktrænede vinstokke fra Ontañón-familiens egne marker i Rioja Oriental.  

I sin stil er den egenrådig, blød, mineralsk og elegant med tydelige Rioja-noter kastet op i luften, så de lander på nye pladser golder sig ud på nye måder omend med rod i det traditionelle. 

Aroma og smag

I næsen åbner den for et lille univers af den klarhed og skønhed, der i øvrigt også er betydningen af dens japanske navn Akemi.

Dens profil er med andre ord elegant med smukke blomsternoter, saftig rød og mørk frugt og mineralske undertoner. På tungen silkeblød, forholdsvis slank og krydret med en lang og delikat afslutning.  

Serveringsforslag

Félix Jiménez serverer denne vin til Yakitori-spyd og foreslår den desuden til koreansk Barbeque. Derudover begår den sig også flydende til mere fransk- eller spanskklingende serveringer såsom confit de canard, paella med kylling samt til charcuteri. 

Vi anbefaler at nyde den let nedkølet ved 14-16 grader. 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Akemi Tinto Rioja
Din bedømmelse