2021

Albet I Noya El Fanio (ØKO)

Xarel·lo kan meget mere end at agere blandingsdrue i Cava - her eksemplificeret i en ren varietalvin med flot rank struktur, fylde og karisma!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 139,00  DKK
 • Køb 12 og spar 139,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 155,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
180,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0547.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  PENEDÈS
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Om Albet i Noya 'El Fanio'

El Fanio er lavet på 100% Xarel·lo fra en lille skråning bestående af 8 terrasser og samlet under 2 hektar. Alle vinstokkene er plantet tilbage i 1948 af Epifanio Sarda – El Fanio - og har været dyrket biodynamisk siden 2005.

Vinificering

I kælderen er fremgangsmåden af den gamle skole i form af gæring med det naturlige gær og 6 måneders lagring i små cementtanke formet som et æg, der lader vinen i konstant bevægelse og derfor øger kontakten med gærresterne m.m. i bunden af tanken. Efterfølgende er vinen lagret 2-3 måneder i akaciefade.

Aroma og smag

Resultatet er en lys, gylden vin med en fremragende ren aroma præget af nuancer af bl.a. fennikel, estragon, honning, hvid peber og æbler. Smagen er frisk og saftig, men det er vinens tekstur, man virkelig falder for: Helt fin, ren og delikat frugt med en perfekt afstemt syrlighed, der minder om nogle af de bedste, mere fyldige hvide vine fra f.eks. Loire.

Serveringsforslag

El Fanio er en fremragende vin til f.eks. stegt og grillet fisk/skaldyr, tapas, charcuteri, lyst fjerkræ eller faste oste. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader, hvor den bør nydes inden for 8-10 år fra høst. Det er kun i Spanien og i særdeleshed fra Albet i Noya, man kan lave en så ren og terroirpræget vin til en så ydmyg pris!

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Albet I Noya El Fanio (ØKO)
Din bedømmelse