2023

Alice Bel Colle Brachetto d'Acqui DOCG Rosso

Rød, sød og perlende Piemonte-specialitet til solskinsdage og desserter.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
139,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5081.2023
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  5,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Øst for Asti i norditalienske Piemonte laves en lokal specialitet, der har det med at gå under radaren herhjemme: Her gælder det således den røde, søde og perlende Brachetto d’Acqui, som med sin let krydrede jordbærsmag og liflige bobler udgør et lækkert alternativ til f.eks. Moscato d’Asti.

Dyrkning og vinificering

Vinens liv starter i kalkholdige vinmarker tilplantet med 30 år gamle Brachetto-vinstokke. Druerne er håndhøstet i september, presset og derpå koldgæret i en tryktank for at generere de dejligste perlende bobler. I processen udtrækker den desuden sin røde farve via 5 dages kontakt med drueskallerne, inden den køles ned og filtreres for at bremse gæringen. Dermed bevares nemlig en del af den restsukker, der udgør sødmen i den færdige vin.

Aroma og smag

Resultatet er dermed karismatisk lyserødt, klart og sødt med typisk Brachetto-aroma af jordbær, rosenblade og såmænd friske vindruer.

På tungen er vinen sød med prikkende bobler, der bringer liv og energi over jordbærsmagen, som nu antager en mere krydret og også dybere form. En saftig syre fuldender balancen og giver en herlig, lidt usædvanlig frisk og sød vin, som tjener mange uformelle formål.

Serveringsforslag

Med sine kun 5,5% alkohol kan man hurtigt drikke en flaske af denne vin på en tur i parken eller i en solstråle derhjemme. Derudover anbefaler vi den til sommerlige desserter; f.eks. vaniljeis med rabarber, jordbærsorbet eller rødgrød med fløde.

Servér den køleskabskold og nyd den inden for 3-5 år fra høståret.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Alice Bel Colle Brachetto d'Acqui DOCG Rosso
Din bedømmelse