2021

Arnaud Baillot Meursault Sous La Velle

Mægtig Meursault med den majestætiske holdning og potens, der i århundreder har betaget alle os, som elsker at opleve Chardonnay i fuld flor.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 709,00  DKK
 • Køb 12 og spar 709,00  DKK  24% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 819,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
939,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4478.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Alene af ordlyden "Meursault" vækkes minderne om sagnomspundne tider og guddommelig vin, og mindre bliver fascinationen ikke i dette kraftværk af en vin fra den lille mark "Sous la Velle" fra Arnaud Baillot.

Arnaud og hustruen Laure, der i vores optik har gennemgået en imponerende udvikling på få år, prioriterer altid terroirets og årgangens præg på vinen højere end forestillingen om, hvad forbrugerne måske ønsker. Derfor kommer rigdommen fra denne enkeltmarks-Meursault da også med en atletisk statur blottet for de ekstra fedtlag og til tider lidt for dominerende smørtoner, der ellers netop kan være umådeligt populære men som i vine på dette ophøjede niveau har det med at skygge for alle de unikke smagskombinationer i lagene nedenunder. Det er der heldigvis også et marked for. Dette er nemlig ærlighed på flaske, ligesom VI i hvert fald er store tilhængere af!

Vinificering

I vinhuset benytter Baillot deres gamle egetræsfade i gæringsprocessen, hvorefter ca. 25% af vinen hældes på nye, mellemristede barriques, mens resten bliver liggende på de brugte. 12 måneder senere hældes indholdet af fadene sammen i store ståltanke, hvor vinen samler sig og modnes videre ganske uforstyrret, indtil den vurderes klar til aftapning.

Aroma og smag

Den færdige vin har et vældigt lagringspotentiale men er allerede i sin ungdom spækket med en lidenskabelig duft af honning, linde- og citrusblomster, smørstegte hasselnødder, knuste flintesten og havtorn.

Smagen er rund, fyldig og fast med en energisk syre og en muskuløs rygrad fra start til slut. I eftersmagen støder blommer og krydderier til det i forvejen rige smagsunivers, der kærtegner alle afkroge af ganen og tungen i lang tid efter den sidste tår.

Serveringsforslag

Nyd denne fremragende vin til smørstegte kammuslinger, farserede vagtler og alt derimellem. I de første 5 år fra høståret anbefaler vi, at du hælder den på karaffel en times tid inden du serverer den - i øvrigt helst ved omkring de 10 grader, hvor den for alvor har betingelserne for at folde sine inderste sider ud.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Arnaud Baillot Meursault Sous La Velle
Din bedømmelse