2020

Artadi Quintanilla Single Vineyard (ØKO)

På toppen af den hedengangne landsby San Lorenzo de Quintanilla har der siden 1951 stået en vinmark. Vinstokkene er de samme som dengang, og den biodynamisk dyrkede Quintanilla-mark er i dag blandt Artadis udvalgte top-enkeltmarker.

96 point - James Suckling

96 point - Guía Peñín

94-95 point - Robert Parker

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 623,00 DKK
 • Køb 12 og spar 623,00 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 699,00 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
798,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0189.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Kraftig & intens

Om Artadi Quintanilla

På toppen af den hedengangne landsby San Lorenzo de Quintanilla har der siden 1951 stået en vinmark. Vinstokkene er de samme som dengang, og den biodynamisk dyrkede Quintanilla-mark er i dag blandt Artadis udvalgte top-enkeltmarker.

Arcillo-kalk og biodynamik

Med 75-80 cm ned til grundfjeldet er den arcillo-kalkholdige lerjord her på et middelniveau i forhold til Artadis andre enkeltmarker. Højden på 585 meter er tæt på gennemsnittet, og vinens stil er derfor også placeret et sted midt på Artadi-seriens spektrum.

Vinificering

Midten til trods er der intet gennemsnitligt over denne spontangærede vin, der som de andre topvine er resultatet af en ekstrem selektering i marken og har lagret 10 måneder i let ristede franske barriques. Quintanilla flaskes desuden ufiltreret, og selvom den har et kæmpe potentiale, er den allerede nu sammensat og kompleks:

Aroma og smag

Koncentration af voluminøs, fuldmoden rød frugt bevæger sig snorlige på en rank og defineret bund af blomster, krydderier, østersskal og - i smagsbilledet - tannin. Der er frisk, prikkende syre til at underholde tungen. Samtidig er der noget fersken-saftigt og blødt over den fyldige eftersmag, der hele tiden holdes i et fast greb og ikke efterlader tvivl om, hvor det hele ender..

Serveringsforslag

Quintanilla har nemt 10-15 gode år i sig, hvor den vil udvikle større kompleksitet og en blidere fremtoning. Her i sin ungdom anbefaler vi derfor at hælde den på karaffel i 2-3 timer og servere den ved 14-16 grader. Vi anbefaler at nyde vinen i selskab med grillet lam, oksekød eller kraftfulde simreretter med svampe, urter og ovnbagte rodfrugter.


Anmeldelser og point

96 point - James Suckling, august 2023

"Excellent depth here showing iodine, mussel shells, hibiscus, spices and lots of black and blue fruit. Chalky tannins aplenty on the palate with a structured and melted finish. Full-bodied, tight but crunchy. Focused, assertive and long. Drinkable now, but better from 2025."


96 point - Guía Peñín

"Colour, cherry, purple rim. Aroma, fruit expression, red berry notes, floral, spicy, mineral, creamy oak. Flavour, flavourful, fruity, good acidity, long."


94-95 point - Robert Parker's Wine Advocate, juli 2022

"The 2020 Quintanilla looks really superb, floral, aromatic and elegant, with rounder tannins than the 2019. This is fluid, balanced and harmonious."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Artadi Quintanilla Single Vineyard (ØKO)
Din bedømmelse