2018

Artadi San Lazaro Single Vineyard (ØKO)

På lager
  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - det fås ikke billigere
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
998,00 DKK
  • Køb 6 for 797,50 DKK pr styk og spar 20%
  • Køb 12 for 749,00 DKK pr styk og spar 25%
Specifikationer
ProducentArtadi
TypeRødvin
OmrådeRIOJA
StørrelseAlm. flaske (75cl)
ØkologiskJa
Tredjevinen i Artadis hierarki giver allerede i sin ungdom forbilledlige prøver på, hvordan finesse og subtilitet kan coeksistere med Tempranillos kraftfulde struktur. Enkeltmarken San Lázaro på 1,6 små hektar i 600 m's højde optager i sin arcillo-kalkholdige lerjord endnu mere vand end Artadis øvrige enkeltmarker. Ud over at give de gamle vinstokke (fra 1956) mulighed for at slukke tørsten i de tørre og varme sommermåneder, er effekten først og fremmest et køligere mikroklima. Det resulterer de fleste år i en længere modningsperiode og i sidste ende en af flådens friskeste, lidt slankeste og mest finesserige vine. Høsten foregår - som i alle Artadis topvine - i flere omgange, hvor kun de perfekte klaser klippes af planterne. I vinhuset sorteres druerne så igen og hældes derpå til 'kold-maceration' i åbne træ-kar, hvor den nedkølede most opbygger struktur og mineralitet fra skalkontakten, indtil gæringen via langsom opvarmning sættes i gang. Der bruges kun det naturlige gær - intet tilsættes, heller ikke sulfitter. Derpå modner vinen 8 måneder i franske barriques og flaskes til sidst med minimal dosage af SO2 Resultatet af anstrengelserne er en slank, subtil men samtidig rank og fast vin med små frugtnoter og store følelser. Skovjordbær, vilde brombær, violer, cassis, peber, flint og hø i næsen konverteres på tungen til en dybde af rungende enkelhed. Eftersmagens friske syre skabet igen en oplevelse af lethed. Det forhindrer dog ikke smagsindtrykkene i at vare ved længe endnu. En sublim vin til braiseret lam, kalveculotte med rødvinsglace eller - efter 5-10 år i flasken - risotto med morkler og rodfrugter på siden 97 point - Robert Parker/Wine Advocate, december 2019 The bottled 2018 San Lázaro delivered all the promise of the unbottled sample. It's aromatic, fresh and clean, with energy and depth. It comes from a plot of 1.62 hectares planted in 1956 on sand and limestone soils. All the vineyards are vinified the same way, after a one to two-day cold soak, the wine fermented in open-top oak vats with indigenous yeasts for 10-12 days, during which time the grapes are foot trodden, and they do a short pump-over. It matured in barrique for nine months. This is all about finesse and elegance—it's all in the right place, and it's seamless, balanced and harmonious. It's just plain great. A very attractive vintage of San Lázaro. This is clearly Grand Cru quality. 2,000 bottles were filled in June 2020.
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Artadi San Lazaro Single Vineyard (ØKO)
Din bedømmelse