2021

Artadi Valdeginés Single Vineyard (ØKO)

Valdeginés-marken udgør et af Artadis mest udsatte terroirs i og omkring San Ginés-dalen, hvor kølige atlantiske vinde får lov at sætte dagsordenen og resulterer i Tempranillo med en fantastisk syre-balance og struktur.

Af samme årsag viser vinen sig hvert år som en af Artadis mest elegante og finesserige - i hvert fald når man tager prisen med i betragtning.

96 point - James Suckling

(OWC) Original trækasse medfølger ved køb af 6 fl.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 514,00  DKK
 • Køb 12 og spar 514,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 575,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
660,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0187.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Valdeginés-marken ligger på et af de mest udsatte men også smukt beliggende terroirs i San Ginés-dalen et par kilometer fra vingården i Laguardia. Det resulterer år efter år i Tempranillo med stor finesse, og Valdeginés udgør således altid en af Artadis mest elegante vine - også i dens ungdom.

Vinificering

Processen i mark og vinhus er det samme med Valdeginés som med alle Artadis enkeltmarksvine, startende med en ekstrem selektering af druerne i den biodynamisk dyrkede mark og igen i vinhuset, hvor de sidste uperfekte druer sorteres fra. Derefter knuses druerne, hvorefter gæringen fra den vilde gær indtræffer og over de næste ca. 3 uger transformerer mosten til vin.

Vinen lagrer dernæst ca. 9 måneder i let ristede franske barriques og flaskes ufiltreret.

Aroma og smag

Den færdige vin åbner med en mineralsk, ren og helt fokuseret aroma af mørke, saftige kirsebær og blåbær samt associationer til både regnvåde sten, middelhavsurter, lakrids og trøffel.

Smagen er slank som en Pinot Noir men med større tyngde og faste, helt finkornede tanniner, der vidner om mange gode år i flasken. En kalk-agtig sprød syre klinger videre i den lange, polerede eftersmag, som med årene vil udvikle sig decideret fløjlsblødt og delikat.

Serveringsforslag

Valdeginés kan nydes nu, dog anbefaler vi at åbne den et døgn i forvejen eller alternativt hælde den på karaffel i mindst et par timer, inden du serverer den. Har du muligheden, kan du med rette vente til ca. 5 år efter høståret, inden du slipper den løs.

Servér den 16 grader, og nyd den til braiseret kalv og lam eller til diverse simreretter lavet på kød, urter, rodfrugter, bønner... og rødvin!


Anmedelser og point

96 point - James Suckling, februar 2023

"A nice lift of black pepper to the red cherries, hibiscus, mineral and oyster shells. Scented, with more width than depth on the nose. Chalky rounding of tannins dissipate in a concentrated, medium- to full-bodied palate. Long, mineral finish to close. Drink from 2025."

 

93-94 point - Robert Parker's Wine Advocate, februar 2023, unbottled sample

"The unbottled sample of the 2021 Valdeginés is a little open and a little oxidative, given the fragility of these wines. But this is from a vineyard with very high potential (the prices do not really seem to follow a hierarchical order of quality).

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Artadi Valdeginés Single Vineyard (ØKO)
Din bedømmelse