- Producent
- Type
- Varenr.0187.2020DBMG
- Land
- Område
- StørrelseDobbeltmagnum (3L)
- Alkohol procent14
- ØkologiskJa
- Primær Drue
Om Artadi Valdeginés Dobbelt-Magnum!
Valdeginés-marken ligger på et af de mest udsatte men også smukt beliggende terroirs i San Ginés-dalen et par kilometer fra vingården i Laguardia. Det resulterer år efter år i Tempranillo med stor finesse, og Valdeginés udgør således altid en af Artadis mest elegante vine - også i dens ungdom.
Vinificering
Processen i mark og vinhus er det samme med Valdeginés som med alle Artadis enkeltmarksvine, startende med en ekstrem selektering af druerne i den biodynamisk dyrkede mark og igen i vinhuset, hvor de sidste uperfekte druer sorteres fra. Derefter knuses druerne, hvorefter gæringen fra den vilde gær indtræffer og over de næste ca. 3 uger transformerer mosten til vin.
Vinen lagrer dernæst ca. 9 måneder i let ristede franske barriques og flaskes ufiltreret.
Aroma og smag
Den færdige vin åbner med en mineralsk, ren og helt fokuseret aroma af mørke, saftige kirsebær og blåbær samt associationer til både regnvåde sten, middelhavsurter, lakrids og trøffel.
Smagen er slank som en Pinot Noir men med større tyngde og faste, helt finkornede tanniner, der vidner om mange gode år i flasken. En kalk-agtig sprød syre klinger videre i den lange, polerede eftersmag, som med årene vil udvikle sig decideret fløjlsblødt og delikat.
Serveringsforslag
Valdeginés kan nydes nu, dog anbefaler vi at åbne den et døgn i forvejen eller alternativt hælde den på karaffel i mindst et par timer, inden du serverer den. Har du muligheden, kan du med rette vente til ca. 5 år efter høståret, inden du slipper den løs.
Servér den 16 grader, og nyd den til braiseret kalv og lam eller til diverse simreretter lavet på kød, urter, rodfrugter, bønner... og rødvin!
Anmedelser og point
93-94 point - Robert Parker's Wine Advocate, juli 2022
"The sample of the 2020 Valdeginés was in tank, where it was transferred after it finished malolactic fermentation. They do a shorter élevage in barrel and with no new oak at all. It's fresh and fruit-driven, with very fine, grainy tannins."