2022

Attis Albariño Lías Finas

Attis-flagskibet, den navnkundige Attis Albariño lagret på de fine gærrester, er en utroligt aromatisk og charmerende hvidvin med en struktur, som de færreste kan hamle op med i Spaniens kølige nordvest. 

92 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 195,00  DKK
 • Køb 12 og spar 195,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 219,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
249,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0295.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Attis Albariño lías finas

Attis laver mange vine, men kun én vin hedder ret og slet Attis, nemlig denne varietale, frugtbårne, fyldige og samtidig hypermineralske Albariño-vin fra 50 år gamle vinstokke ved byen Meaño i Val do Salnés, Galicien. Jorden under de små parceller består af granit samt lidt sand og ler, og sammen med kølige og fugtige luft fra Atlanterhavet blot 5 km væk opstår perfekte forhold for dyrkning af Albariño-druen.

Vinificering

Efter høst er druerne nøje sorteret, presset og så gæret ved det naturlige gær. Efterfølgende har vinen lagret 6 måneder i både ståltanke og store egetræsfoudres med jævnlig omrøring af de fine gærrester (lías finas), der ligesom vi kender det fra Bourgogne videregiver fyldighed, kompleksitet og også let cremede associationer til vinens smag.

Aroma og smag

I glasset har Attis således et flot klart skær med citrusgule nuancer. Derfra kommer en rig og intens aroma med friske abrikoser, mango, blomstrende frugttræer, citronskal og sågar grapefrugt toppet med lidt surdej. Smagen er saftig med mineralske salte og desuden en fornem frugtsyre, der giver en flot rank- og smidighed til den mediumfyldige og i visse facetter kraftigt byggede krop. Endelig er eftersmagen lang, frugtbåren og dejligt saftig.

Serveringsforslag

Det kølige terroir og Albariño-druens klassiske karakter giver en vin, der er oplagt til især fisk, skaldyr, stenbiderrogn samt paella og grøntsagsdominerede retter - gerne med noget blanchering og stegning bag.

Vi anbefaler at servere vinen ved 8-10 grader og ikke mindst at nyde den inden for 5-6 år fra høst.

 

Anmeldelser og point

92 point - James Suckling, juni 2023
"Fine nose with subtle oyster shells, lime zest, lemongrass and a hint of green olives. Medium-bodied on the palate, showing refined saline minerality with creamy white fruit and green apples. Dry and sleek. Delicious now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Attis Albariño Lías Finas
Din bedømmelse