2021

Attis Rías Baixas Albariño

På lager

Attis-flagskibet, den navnkundige Attis Albariño, er en utroligt aromatisk og charmerende hvidvin med en struktur, som de færreste kan hamle op med i Spaniens kølige nordvest. Selvom den er en pragtfuld solskinsvin, rækker dens potentiale derfor også langt ind i det gastronomiske univers, og dét er vi mange, der er glade for!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
229,00 DKK
 • Køb 6 og spar 189,00 DKK  17% pr. stk.
 • Køb 12 og spar 169,00 DKK  26% pr. stk.

100% Albariño fra Attis-marken ved byen Meaño i Val do Salnés, Galicien. Druerne kommer fra 25 år gamle vinstokke fra små parceller på et terroir rigt på mineraler, der blot 5 km fra det Atlanterhavet modtager rigelige mænder kølig og fugtig luft - perfekt for dyrkning af Albariño.

Efter høst er druerne nøje sorteret, presset og så gæret ved det naturlige gær. Efterfølgende har vinen lagret 6 måneder i ståltanke på gærresterne (sobre lías) med jævnlig omrøring for dermed at bidrage med fyldighed og kompleksitet.

Aroma og smag

I glasset har vinen et flot klart skær med citrusgule nuancer. Derfra kommer en rig og intens aroma med alt fra abrikos og passionsfrugt over citrus og lime toppet med lidt surdej. Smagen er saftig og mineralsk drevet af en fornem frugtsyre, der giver vinen en flot rankhed og struktur.

Serveringsforslag

Det kølige terroir og Albariño-druens klassiske karakter giver en vin, der er oplagt til især fisk, skaldyr, stenbiderrogn samt paella og grøntsagsdominerede retter - gerne med noget blanchering og stegning bag.

Vi anbefaler at servere vinen ved 8-10 grader og ikke mindst at nyde den inden for 5-6 år fra høst.

 

Anmeldelser og point

93 point - James Suckling, juni 2022
"Pomelo peel, lemon zest, stone and a hint of tropical fruit here. This is really sleek and smooth on the palate, with creaminess from the fine lees. Bright, flavorful finish with lots of energy. A serious, gastronomic albarino. Drink now."

Specifikationer
 1. Producent
  Producent
  Attis Bodegas Y Vinedos
 2. Type
  Type
  Hvidvin
 3. Varenr.
  Varenr.
  0295.2021
 4. Område
  Område
  GALICIEN
 5. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 6. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Attis Rías Baixas Albariño
Din bedømmelse