2021

Attis NANA Albariño Viñas Vellas

Fadgæret enkeltmarks-albariño med storladen symbiose mellem krop, karisma og karaktér!

94 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 369,00  DKK
 • Køb 12 og spar 369,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 409,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
469,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0293.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Attis Rías Baixas Nana Albariño Viñas Vellas

Du troede (måske), du kendte alt til vin på Albariño, men så kom du ind på denne side, og så ændrede alt sig. Velkommen, med andre ord, til denne fadlagrede fortolkning over Albariñodruen, der med sin vældige struktur, aromatiske rigdom og respektindgydende væsen lægger et nyt kapitel til fortællingen om hvidvin fra Spaniens grønne nordvest!

Vinificering

Nana er i første omgang resultatet af en nådesløs selektering af druer fra Attis' bedste Albariño-parceller, hvor de gamle vinstokke indtager områdets traditionelle, højttrænede pergola-form for at invitere mest mulig luft ind under klaserne i håb om at holde dem tørre og sunde i regnfulde stunder.
I vinhuset gæres og lagres vinen i franske barriques med seks måneders bærmkontakt (kontakt med gærresterne). Sammen med indflydelsen fra egetræet opnår vinen ad denne vej endnu mere fylde, struktur og kompleksitet, end hvad der fra naturens side følger af de fuldmodne druer.

Aroma og smag

I glasset lægger Nana - med sin smukt gyldne og markante farve - op til et mægtigt møde, der imødekommes af modne abrikoser, mango, pærer, syltet appelsinskal, blomsterhonning, ristet surdejsbrød, fyrnåle og krydderier, bare for at nævne det mest oplagte. 

På tungen - ja over hele ganen - er vinen ligeledes frugtfuld og kompleks med en olieret og fyldig krop men også let bitre anstrejf, der i ledtog med den høje syre yder kærkomment modspil og virilitet.

Serveringsforslag

Nana er også i dén grad en madvin - perfek til stegte eller grillede fisk- og skaldyrsgryderetter samt til lyst kød og cremede oste. Eller måske til en omgang smagrig paella eller risotto!

Vi anbefaler ikke at servere den for kold, da det kan medføre, at ikke alle nuancerne kommer med. Omvendt skal den heller ikke være for varm, men mellem 10-12 grader er den helt perfekt.

Anmeldelser og point

94 point - James Suckling, april 2023

"Ripe and almost tropical with a creamy nose showing toast, kernel and some mango, apricots and meringue. Saline and flavorful on the palate with medium to full body and a tangy finish with sea shells and spiced, dried lemon peel. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Attis NANA Albariño Viñas Vellas
Din bedømmelse