2022

Attis Sitta Maceración Orangevin

Tør, saftig og seriøs orangevin på Albariño-druen!

OBS: kommer hjem tirsdag d. 19/4.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 219,00  DKK
 • Køb 12 og spar 219,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 245,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
279,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0294.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Om Attis 'Sitta' Albariño Maceración

Sitta er, hvad der sker, når man både sprogligt og produktionsmæssigt behandler sin vin 'omvendt' af den mere klassiske hvidvin fra Attis. Om resultatet er en orangevin ellerblot en hvidvin kommer vist an på øjenene, der ser. Under alle omsætndigheder har den nemlig en rigere struktur, men mere orange farve og også en mere eksotisk aroma end Attis’ øvrige Albariño-vine!

Vinificering

Som i rosé og rødvin - men med den grønne Albariño i hovedrollen - får Sitta sin særegne identitet under gæringsprocessen, hvor kontakten med drueskallerne tilføjer fylde og et strejf af tannin til vinen. Lagringen har dernæst fundet sted i ståltanke, og vinen er til sidst nænsomt filtreret, inden den er hældt på flaske.

Aroma og smag

Set på orangevinsspektret er Sitta en mediumfyldig men stadig elegant og saftig vin, hvor friske citrusblomster, ananas, citron og fersken møder appelsinskal, bagt karamel og honning fra skalkontakten og lagringen.

På tungen har vinen alligevel en bredere tekstur og fine, let bitre tanniner, der sammen med Albariños klassisk sprøde syre og saftige eftersmag formår at udfordre smagsløgene uden ligefrem at provokere.

Serveringsforslag

Med denne tilføjede struktur har Sitta sine største øjeblikke i selskab med mad - både fisk og kød fra stegepanden eller grillen - men også gerne retter med et mere eksotisk twist såsom marokkanske gryderetter, etiopisk injera eller koreansk med fermenteret kim-chi. Nyd den også eller lagrede oste - velbekomme!

Vi anbefaler servering ved 10-12 grader inden for vinens første 6-7 leveår

Anmeldelser og point

94 point - James Suckling, september 2022
"A serious and structured, skin-contact white, showing kumquat, tangerine, jasmine, yellow pear and a hint of resin on the nose. Medium-bodied palate that’s bone-dry and slightly chewy, with refined tannins. Drink or hold."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Attis Sitta Maceración Orangevin
Din bedømmelse