2022

Barale Fratelli Barbera d'Alba Vigna Castlé (ØKO)

Blød, læskende og super saftig Barbera d'Alba til hverdagens italienske klassikere eller som enkeltstående nydelse i afkølet tilstand!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 159,00  DKK
 • Køb 12 og spar 159,00  DKK  20% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 175,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
199,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5114.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Barales Barbera d'Alba er altid en super saftig, frugtsød og pragrfuldt drikkevenlig vin, der overleverer ift. prisen.

Den høje drikkeglæde skyldes en konsekvent produktionsmetode med lav manipulation i vinhuset, så druernes oprindelse kan træde i forgrunden, og det er altså ikke hvorsomhelst: Druerne kommer nemlig fra ingen ringere end Castellero-vinmarken, der hører til i eliten af vinmarker i Barolo. Imidlertid må navnet Barolo ikke påmyntes vin på Barbera-druen. I stedet lystrer den derfor navnet Castlé, som sprogligt henviser til det samme sted.

Vinificering

Under gæringen holdes temperaturen gennem hele processen på under 25 grader, hvilket er et essentielt træk i Barale Fratellis filosofi om at overføre så meget som muligt af Barbera-druens charmerende frugtaroma, saftighed og balance til den færdige vin. Derpå lagring 12 måneder i 500-liters franske tonneaux-fade samt yderligere nogle måneder i flasken før frigivelsen i november det efterfølgende år.

Aroma og smag

Den færdige vin står i glasset indbydende rubinrød med en kraftuld og dejlig duft af modne røde kirsebær, blåbær, blommer og dertil en let bitterhed á la mørk chokolade og mokka, der smelter sammen i en kødfuld, blød og mundvandsdrivende helhed. Frugten dominerer blødsødent på tungen, hvor den i mødet med en super saftig syre fremstår læskende på trods af det seriøse udtryk fra de fintpolerede tanniner.

Serveringsforslag

Drik denne Piemonte-pleaser relativt ung, mens den skønne frugt er på sit højeste - bl.a. til grøntsager, laks eller pølser fra grillen hvis ikke til boeuf béarnaise, charcuterie og pikante oste. Nåh ja, eller da bare som 'go to'-vin hver gang menuen står på Spaghetti Bolognese, lasagne eller din yndlingspizza.

Nydelsen er på sit højeste mellem 3 og 5 år fra høsttidspunktet, og vi er selv ret pjattede med at nyde den lidt køligere end de fleste andre rødvine. Prøv mellem 10-14 grader, og ha' altid en ekstra flaske på køl. Den ryger hurtigere ned, end du måske tror...


Anmeldelser og point

91 point - Vinous, november 2024

"The 2022 Barbera d'Alba Vigna Castlé offers up an explosion of sweet red cherry, raspberry, spice and white flowers. Aromatic and pliant, with fine balance, the Castlé is a total charmer. The 2022 was aged in neutral 500L barrels."

3,9 - Vivino

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Barale Fratelli Barbera d'Alba Vigna Castlé (ØKO)
Din bedømmelse