Om Fratelli Barale Barolo di Barolo
Fratelli Barale er blandt områdets mestre, når det kommer til Barolo i den helt traditionelle men også umiddelbare stil, hvor frugten er i højsædet og 90'ernes kærlighed for nye egetræsfade er en fjern illusion.
Dyrkning og vinificering
Vinen her er i sagens natur lavet på 100% økologisk Nebbiolo, der dyrkes på Bussia-, Cannubi- og og Castellero-vinmarkerne i Barolo. I vinhuset er gæringen foregået i 50 hl. fade med to års efterfølgende lagring i 15-30 hl. slavonske egetræsfade samt yderligere to år i flaske, hvor den endnu unge vin har kunnet samle sig og få blødgjort de hårdeste kanter inden frigivelse.
Aroma og smag
Dermed opnås arketypisk Barolo-aroma med nuancer af bl.a. jordbær, roser, mentol og flint.
Smagen er ligeledes helt klassisk for området med flot balance i den elegant røde, sødmefulde og dog stringente frugt, hvor Nebbiolo-druens markante tanniner optræder forholdsvis venligt, mens den friske frugtsyre gør vinen saftig og indbydende allerede som relativt ung.
Serveringsforslag
Trods den relative venlighed anbefaler vi at hælde vinen på karaffel et par timer inden du serverer den, helst ved 16-18 grader.
Og så smager den altså bare rigtig skønt til oksesteg og vildt serveret med sauce lavet på morkler eller, hvis det skal være ekstra eksklusivt, trøfler.
Også i kødfri alternativer kan det svare sig at lade alskens svampe indtage de centrale positioner. Vi anbefaler servering ved 16 grader nu eller inden for 15 år fra høst.
Anmeldelser og point
92 point - Wine Enthusiast, juli 2024
"The wine glows with a lively, translucent ruby-red hue. Aromas of wild mint, dried pomegranate, black raspberry, and mountain herbs rise from the glass. It's firm and structured, presenting a dynamic interplay between savory and fruit flavors on the palate, culminating in a finish marked by crisp acidity. This balance suggests a lengthy potential for aging. Drink 2026–2045"