OmBarale Fratelli Barolo di Barolo
Fratelli Barale er blandt områdets mestre, når det kommer til Barolo i den helt traditionelle men også umiddelbare stil, hvor frugten er i højsædet og 90'ernes kærlighed for nye egetræsfade er en fjern illusion.
Dyrkning og vinificering
Vinen her er i sagens natur lavet på 100% økologisk Nebbiolo, der dyrkes på Bussia-, Cannubi- og og Castellero-vinmarkerne i Barolo. I vinhuset er gæringen foregået i 50 hl. fade med to års efterfølgende lagring i 15-30 hl. slavonske egetræsfade samt yderligere to år i flaske, hvor den endnu unge vin har kunnet samle sig og få blødgjort de hårdeste kanter inden frigivelse.
Aroma og smag
Dermed opnås arketypisk Barolo-aroma med nuancer af bl.a. jordbær, roser, mentol og flint.
Smagen er ligeledes helt klassisk for området med flot balance i den elegant røde, sødmefulde og dog stringente frugt, hvor Nebbiolo-druens markante tanniner optræder forholdsvis venligt, mens den friske frugtsyre gør vinen saftig og indbydende allerede som relativt ung.
Serveringsforslag
Trods den relative venlighed anbefaler vi at hælde vinen på karaffel et par timer inden du serverer den, helst ved 16-18 grader.
Og så smager den altså bare rigtig skønt til oksesteg og vildt serveret med svampesauce. Også i kødfri alternativer kan det svare sig at lade alskens svampe indtage de centrale positioner. Vi anbefaler servering ved 16 grader nu eller inden for 15 år fra høst.
Anmeldelser og point
93 point - Robert Parker, juni 2022
"Here's a new submission from Barale Fratelli. Made with a blend of organic fruit from three sites, Coste di Rose, Preda and Castellero, the 2018 Barolo del Comune di Barolo is compact and streamlined and a hair more downplayed compared to the other new releases from this estate. It shows aromas of cassis, rose and rusty nail, and it definitely hits home on the palate thanks to its freshness, structure and great quality of tannins; they give support but feel silky in texture. Production is a more generous 9,000 bottles."