Om Barale Fratelli Barolo Bussia
Vinificering
Økologisk enkeltmarksbarolo i uhyre traditionel og elegant stil, der har lagret tre år i store neutrale egetræsbeholdere (botti) af primært slavonsk eg - ganske som traditionalisterne i Piemontes fineste vinråde foreskriver.
Aroma og smag
2016'eren blev af vinanmelder Antonio Galloni kaldt det bedste unge Barolo, han nogensinde har smagt fra Barale. Her i denne årgang får du lidt mindre blomsteraroma men til gengæld lidt tættere struktur, der vidner om et kæmpe lagringspotentiale.
I næsen er der sødmefulde kirsebær, skovbær, blåbær, tjære, tørrede violer og svampe side om side med lidt friske urter og mint.
På tungen er vinen fyldig og ekstremt dyb i den intense smag, der har mere krop og tannin men til gengæld lidt lavere syre end Castellero (Barales anden enkeltmarksbarolo, red.).
Eftersmagen er muskuløs, men i sidste ende vinder den finessrige, lyse frugt, der smukt reflekterer Nebbiolodruens fjerne slægtskab med Pinot Noir.
Serveringsforslag
Bussia er en fantastisk ledsager til eksempelvis simreretter med rodfrugt-puré (husk jordskokkerne), grillet lam, osso bucco og porchetta. Som altid med Barale er vinen så absolut tilgængelig her i sin relative ungdom. Når det er sagt, kan du uden problem lade den hvile i kælderen i både 10 og 15 år.
Anmeldelser og point
4,3 - Vivino
årgang 2019 og 2018 fik:
94+ point - Robert Parker's Wine Advocate, juni 2023
"Here's a terrific inaugural release and a proud new protagonist in the Barale Fratelli portfolio. Packaged with a brown paper label, the organic 2018 Barolo Monrobiolo di Bussia is a wine of good energy and excitement. It does not offer huge aromatic intensity (this is in line with the vintage), but it does reveal very good tension and tightness that will undeniably be an important asset in terms of the wine's future aging potential. Tart fruit and rose cede to spice, licorice and satisfying freshness. The soils in this specific site (at 270 meters in elevation) see a mix of marl, clay and brownish-gray sand. 1,133 bottles were produced." - Monica Larner