Elegant, kompleks og lækker Barolo i den hidtil bedste årgang fra Barale! Vinen laves af økologiske druer fra Castellero-markerne, der med sydvestvendte skråninger modtager ekstra varme og energi fra eftermiddagens og aftenens hyppige solskinstimer - ideelt til at lave stor Barolo.
Vinificering
Som altid for denne vin er druerne håndhøstede, og vinen er herfra fremstillet på traditionel vis med gæring i 50 hl. fade efterfulgt af 3 års modning i mellemstore (15-30 hl.) gamle egefade. Over den tid bundfældes en del gærrester og andre uønskede partikler. Dermed er aftapningen foregået uden yderligere filtrering eller klaring.
Aroma og smag
Efter nok et år i flasken inden frigivelsen står vinen smukt med Nebbiolos klassisk granatrøde farve og orange-brune kant. Ikke mindst kommer en vældig aroma af tørrede roser, modne røde bær, knuste sten, skovbund og tobak, der får et flot følgeskab af bastante, fløjlsbløde tanniner, tillokkende frugtsødme og en saftig frugtsyre på tungen.
Serveringsforslag
Stor Barolo som denne er en sand nydelse til steg af okse, vildt med morkelsauce eller til intense braiseringer med svampe, rodfrugter og urter.
Vi vurderer, at vinen kan lagre i op til 25 år, men skulle tålmodigheden slippe op allerede inden for de næste par år, foreslår vi at dekantere den i 2-3 timer før servering - helst ved 16-18 grader.
Anmeldelser og point
92 point - Robert Parker's Wine Advocate, juli 2021