- Producent
- Type
- Varenr.4013.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- ØkologiskJa
- Primær Drue
Om Barmès-Buecher Riesling Rosenberg
Ved landsbyen Wettolsheim i det sydlige Alsace hæver Rosenberg-marken sig niveauer op over det nærmeste øvrige vinlandskab. Marken hælder overvejende mod nord og øst, og kombineret med dens ler-, sandsten- og kalkstensholdige jord er den garant for Riesling i en altid kølig og mineralsk stil.
Barmès-Buecher arbejder også her efter økologisk OG biodynamisk praksis, hvor alt føres tilbage i et lukket kredsløb, der ikke kun er godt nyt for vinstokkenes sundhed og biodiversiteten men også for de terroir-mæssige særpræg, der gør Rosenberg til Rosenberg.
Vinificering
I kælderen er vinen gæret på det naturlige gær og lagret på traditionel manér i store neutrale egetræs-foudres. Dermed får den i vores øjne lidt større kompleksitet og fylde end klassisk ståltank-lagrede Rieslinger uden at miste den friskhed, der skal til for at vi med god samvittighed kan tale om et seriøst eksemplar af druen.
Aroma og smag
Og et seriøst eksemplar må man sige, den er: Den færdige vin er sprød, viril og karismatisk med aroma af modne stenfrugter, friske nødder og citrusfrugter, nærmere betegnet mandarin og citron men i særdeleshed mineralske associationer til gnistrende sten, kridt og regnvejr.
I struktur er den udpræget saftig med en knasende syre og dog dyb og fyldig smag, der er teknisk tør med et twist af frugtsødme. Eftersmagen byder desuden på let bitre anslag, og SÅ er vi ellers klar til at spise:
Serveringsforslag
Riesling Rosenberg er med andre ord først og fremmest en madvin. Den er velegnet til fisk, skaldyr og stenbiderrogn men kan også være en smuk ledsager til smørrebrød, tarte flambée og citronkylling.
Vi anbefaler at nyde den ved mindst 8 og til kraftigere madretter op til ca. 12 grader.
Anmeldelser og point
96 point - James Suckling, marts 2023
"Incredibly complex nose with a wide spectrum of dried herb aromas plus notes of fine green beans, smoke and flint. A mouth-filling and mind-expanding finely-nuanced richness on the beautifully balanced palate. Then comes a wave of salty minerality that gently sweeps you away. A cuvee of six parcels with clay, limestone and sandstone soils. Matured on the full lees in large neutral oak for a year. From biodynamically grown grapes with Demeter certification. Drink or hold."