2022

Bellane Cotes du Rhone Blanc Villages Valreas (ØKO)

Komplet og atletisk hvidvin fra Bellanes økologiske marker i Valreas, der bestemt ikke bør stå i skyggen af områdets rødvine.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 185,00  DKK
 • Køb 12 og spar 185,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 209,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
239,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4200.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Hvid Rhône kommer nemt til at stå i skyggen af områdets røde berømtheder. Her hos Clos Bellane i Valreas bibringer den høje beliggenhed og det kalkrige terroir imidlertid til at opnå den fasthed og energiske syrestruktur, der i vores øjne skal til for at skabe kvalitets-hvidvin med både en umiddelbar charme og et stort lagringspotentiale.

Alt det får du derfor i denne økologiske vin på 65% Marsanne, 30% Viognier (sjældent for det sydlige Rhône!) samt 5% af den lige så hjemmehørende Roussanne. 

Druer og vinificering

I vinhuset presses de hele klaser til most, som gæres ved det naturlige gær og lagres i store cementkar og ståltanke. Ønsket om at få elementer som saft, frugt, friskhed og terroir til i maksimalt omfang at præge den endelige vin har fået winemaker _ til at gå uden om egetræsfade, men takket være markernes beskaffenhed og intensiteten fra de bundfældne gærrester ifm. lagringen er der alligevel masser af små, komplekse noter at gå på opdagelse i.

Aroma og smag

Duften er således delikat og pakket med nuance af bl.a. fersken, hvide blomster, knuste sten, citrusskal, mandarin, mandler og tørrede urter.

På tungen er den tør og på samme fyldig, krydret og læskende med en rankhed, der i stilen ser mere mod nord (Nord-Rhône, Bourgogne...) end til naboerne længere mod syd her i Syd-Rhône.

Serveringsforslag

Clos Bellane Côtes du Rhône Blanc er et fremragende match til vinterretter à la jordskokkesuppe eller ovnbagt hvid fisk med kål og rodfrugter eller til samme fisk på grillen og ledsaget af middelhavsinspirerede grønsager om sommeren.

Prøv den også til lyst kød (kylling, gris), muslinger eller sågar friske, vietnamesiske forårsruller.

Den kan gemmes op til 8-9 år fra høst, og vi anbefaler at servere den ved 8-10 grader.

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Bellane Cotes du Rhone Blanc Villages Valreas (ØKO)
Din bedømmelse