2021

Bellane Cotes du Rhone Village Valreas (ØKO)

Smidig og rank Côtes du Rhône Villages, der smager mere af Syrah end af Grenache trods deres ligevældige interne forhold. Bl.a. derfor opleves den langt mere kompleks end flertallet af Rhônevine i dette prisleje!

5 stjerner Jyllands-Posten

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 169,00  DKK
 • Køb 12 og spar 169,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 189,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
219,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4204.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Kraftig & intens

Om Clos Bellane Côtes du Rhône Village Valreas

Kun på Clos Bellanes kan man lave sådan en vin her i det sydlige Rhône, hvor 50% Grenache og hele 50% Syrah fra højtbeliggende, økologisk dyrkede, kalkstensholdige marker er en af de væsentligste kilder til en imponerende struktur drevet af spændstighed og enorme elegance!

Vinificering

I vinhuset er 70% af vinificeret i ståltanke og cementtanke med de sidste 30% i gamle barriques. Vinen er ikke filtreret, og aftapningen er som alt andet i vinhuset foretaget blot ved hjælp af tyngdekraften.

Aroma og smag

I næsen mødes en fantastisk charmerende aroma af brombær, sødmefulde blåbær, sorte oliven, friskkværnet hvid peber samt et generøst pift af sydfranske krydderurter og et twist af våd asfalt. På ganen komplimenteres det hele af en virkelig elegant og fin struktur, der ikke blot sender ens tanker mod det nordlige Rhône men helt op mod Bourgognes Côte-d'Or, hvad angår simpell drikkeglæde og elegance.

Serveringsforslag

Bellane er dermed en super alsidig vin, ikke mindst i mødet med gastronomi; her er både dybde, struktur og krydret frugt til gris eller fjerkræ fra grillen, men man kan også vælge at køle vinen en smule ned og drikke den til f.eks. pasta og pizza.

Flasken kan gemmes op til 10 år fra høst. Når den åbnes, anbefaler vi en halv times dekantering og dernæst servering i bourgogneglas, der vil få det bedste ud af aromaen til denne elegante vin.

Anmeldelser og point

om årgang 2020

5 stjerner + 90 point, Jyllands-Posten, november 2023

"Hvis man generelt finder Rhône-vine for tunge, grove eller klodsede, bør man prøvede denne. Saftig, letløbende, ligefrem ”naturlig” (siger bagetiketten), lokale urter en masse og en dejlig læskende frugt. Smager opløftende af et lys, der vender. 90 point"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Bellane Cotes du Rhone Village Valreas (ØKO)
Din bedømmelse