- Producent
- Type
- Varenr.6722.2015
- Land
- OmrådeCOLUMBIA VALLEY
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14,5
- ØkologiskNej
- Primær Drue
2015 i Washingtons Yakima Valley var et fremragende år for Merlot, der derfor har slået ny rekord ved at udgøre hele 75% af den endelige druesammensætning i Clos de Betz.
Dertil kommer 15% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot - det hele lagret hver for sig ca. 19 måneder i nye franske 225-liters barriques inden udvælgelsen af det endelige blend og den efterfølgende modning på tank og flaske.
Både Steven Tanzer og Robert Parker har i tidligere årgange anvendt "sexy" i deres anmeldelser af Clos de Betz, og med sin forførende aroma af solbær, cassis og fuldmodne mørke kirsebær hvilende på en bund af chokolade, solbærblade og lakrids er det til at forstå hvorfor. På tungen fremstår vinen nænsom og blid i kraft af de utroligt fine tanniner, som fornemt komplimenterer den store smagsintensitet og fylde.
Denne kombination efterlader en vin i perfekt balance, som mange producenter i Bordeaux bør kigge længe og
misundeligt efter.
Nyd Clos de Betz ved 14-16 grader og servér til lam, okse, fjerkræ og vildt eller til vegetariske løsninger baseret på f.eks. svampe, rodfrugter og en masse indkogt rødvin.
Der skal gerne noget stegeflade, braisering eller anden bearbejdning til at matche smagen fra fadlagringen. Sker dette, er det bare om at læne sig tilbage og lade sig forføre...<p>
93+ point - James Dunnock:
"(...) This medium to full-bodied, nicely textured, elegant 2015 gives up lots of plum, chocolate, leafy herbs, and wet rock-like aromas and flavors. It's going to drink
nicely on release."
93 point - James Suckling
"An abundance of toasty oak spices and meaty, barrel-derived complexity, as well as aromas of ripe mulberries and red to dark plums. The palate has layers of swanky modern complexity and nicely cut fleshy fruits. A full and silky finish. Very
good wine. A blend of 75% merlot, 15% cabernet sauvignon and 10% petit verdot. Drink or hold."