Skrevet af Tommy Lindegaard

Marketingchef og vinnørd

Risottoens Italienske Ophav

Risotto er mere end bare en ret; det er en kulinarisk oplevelse, der har sin dybe rod i det nordlige Italiens gastronomi. Dette område er specielt kendt for sine frodige rismarker, især i regionerne Piemonte, Lombardiet og Veneto. Risotto blev født ud af disse rismarker og har siden spredt sin popularitet over hele verden.

Læs artiklen

Coq au Vin: Efterårets Hjertevarmer

Efterår er en tid, hvor vi alle søger trøst i varmende måltider, der er fyldt med smag. Én af de skønneste måder at omfavne efteråret på, er ved at tilberede lækre, hjertevarmende retter, der kan nydes i godt selskab. En af de mest ikoniske efterårsretter er Coq au Vin, og hvis du vil tage din smagsoplevelse til det næste niveau, så er parret med Louis Latour Hautes Côtes de Beaune en fantastisk idé. Lad os udforske både Coq au Vin og vinen i denne blog.

Læs artiklen

Vin til Oksekød

vin til oksekød

Hvilken vin skal du vælge til oksesteg, oksefilet eller bøf?

Om det er en bøf eller mørbrad bliver ofte afgørende for vinvalget, men måske er det i højere grad tilbehøret, som burde "bestemme", hvilken vin, der passer bedst til retten. Læs vores vinguide til oksekød her.

Læs artiklen

Vin til sushi

Akemi er skabt til Sushi

Vin til Sushi

Hos Laudrup har vi verdens – os bekendt – eneste hvidvin, der er designet helt og holdent for at blive serveret til sushi. Et lækkert alternativ vil være Tysk Riesling med lidt sødme, for eksempel Kabinett eller Spätlese, som er vine der vil passe rigtig godt til sushi.

Læs artiklen

Vine til Asparges

Hvilken vin passer til asparges?

Friske asparges er en dejlig sommerspise uanset om man vælger de hvide eller de grønne. Men asparges har en syre der gør at de kan være lidt svære at matche vinen til, heldivis har vi lavet en lille guide.

Læs artiklen

The California List

Top 51 "The California List"

Du har formentlig hørt om Bordeaux’ klassifikation af vinhuse fra år 1855, også kendt som Grand Cru Classé, hvor en række vinhuse blev bedømt til 1. Cru, 2. Cru ned til 5. Cru, hvor 61 vinhuse i alt blev hædret.

Nu har et panel af Englands mest respekterede vineksperter (Jancis Robinson MW, Mark Andrew MW, Sarah Knowles MW, Ronan Sayburn MS and Stephen Brook) bedømt californiske vinhuse på lidt samme måde og skåret feltet ind til kun de 51 bedste vinhuse ud fra kriterier som kvalitet og indflydelse .

Der er dog to væsentlige forskelle. Listen består ikke af en rangorden fra 1 til 5 Cru, men alle 51 vinhuse er ligestillet. Samtidig vil listen løbende blive opdateret, næste opdatering er 2024. The California List er således ikke statisk de næste 150 år, hvilket er det største kritikpunkt ved Bordeaux 1855 klassifikationen.

8 vinhuse fra Laudrup Vin & Gastronomi

Selvom vi startede med vinimport fra Spanien, er vi i al beskedenhed også stærke i "New World"-kategorien, og denne liste er bestemt et gigantisk skulderklap til Laudrup Vin og vores produktchef Thomas Dam, som gennem de sidste 20 år har fundet disse vinhuse.

De 51 bedste vinhuse i Californien tæller bl.a. legendariske Opus One, Screaming Eagle og Robert Mondavi. Det var derfor med stor begejstring, men også æresfrygt da vi så, at vi importerer vine fra hele otte vinhuse på listen. 

Hvem er så de udvalgte?

Mount Eden - Santa Cruz Pinot, Cabernet og Chardonnay

Matthiasson - Napa Valley, Cabernet Sauvignon og Chardonnay

Sandhi - Santa Barbara, Pinot Noir og Chardonnay

Silver Oak - Napa Valley, Cabernet Sauvignon

Kutch - Sonoma, Pinot Noir og Chardonnay

Diamond Creek - Napa Valley, Cabernet Sauvignon

Domaine De La Côte - Santa Barbara, Pinot Noir

Littorai Wines - Sonoma, Pinot Noir

8 vinhuse som vi i forvejen synes er kult eller stjerneskud. Der er os bekendt ikke andre danske vinimportører, der kan hamle op med så mange vinhuse på The California List.

Bedste Rosévin: Den store rosévin guide 2022

Vil du blive klogere på vin kan du enten vælge den teoretiske tilgang hvor du køber dig fattig i vinbøger, gennemsøger Google og ser timevis af Youtube videoer om vin… En privat vinsmagning i hjemmet kan være det perfekte alternativ. Med en god vinsmagning følger den praktiske erfaring, som fint lader dig veksle - eller måske helt udskifte den teoretiske tilgang.

Læs artiklen