Rødvin

Årets julevin skal passe til HELE julemåltidet

Søde, brunede kartofler. Sursød, let bitter rødkål… Og gris eller and fuld af fedt, proteiner og salt.

Toppet med en intens omgang sovs er den danske julemiddag noget af et ”mashup”, der stiller høje krav, når du skal finde vinen til. Heldigvis er der noget, der hedder Châteauneuf-du-Pâpe - men Piemonte, Californien og Nordspanien har nogle lige så kvalificerede bud, der alt for ofte går under radaren...

I denne blog kan du lære, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du køber vin til jul. Og så præsenterer vi fire rødvine, der i vores optik passer rigtig godt til julemaden.

Læs artiklen

Vin til Oksekød

vin til oksekød

Hvilken vin skal du vælge til oksesteg, oksefilet eller bøf?

Om det er en bøf eller mørbrad bliver ofte afgørende for vinvalget, men måske er det i højere grad tilbehøret, som burde "bestemme", hvilken vin, der passer bedst til retten. Læs vores vinguide til oksekød her.

Læs artiklen

Vin til And

vil til and

Mortensaftens-and, juleand..

And skal snart på spisebordet, så vi har lavet en lille vin-guide til and

Læs artiklen

Vin til svampe

Østershatte, rørhatte, kantareller & Karl Johan...

Der er en særlig piblen over sensommeren og efteråret, og her taler vi ikke om de travle arter fra dyre- eller planteriget, som forvandler din terrasse til et leben og din have til en skov.

Efterårets paddehatteformede frugtlegemer tilfalder nemlig svamperiget, og sjældent ses en bedre anledning til at åbne kælderens mest elegante former for nektar og servere det i dine allerbedste glas. I denne blok udforsker vi denne særlige kombination af svampe og vin. Vi kommer med vores bud på, hvad svampene kan gøre for vinene, hvad vinene kan gøre for svampene og HVILKE vine, du bør drikke til hvad.

Læs artiklen

The California List

Top 51 "The California List"

Du har formentlig hørt om Bordeaux’ klassifikation af vinhuse fra år 1855, også kendt som Grand Cru Classé, hvor en række vinhuse blev bedømt til 1. Cru, 2. Cru ned til 5. Cru, hvor 61 vinhuse i alt blev hædret.

Nu har et panel af Englands mest respekterede vineksperter (Jancis Robinson MW, Mark Andrew MW, Sarah Knowles MW, Ronan Sayburn MS and Stephen Brook) bedømt californiske vinhuse på lidt samme måde og skåret feltet ind til kun de 51 bedste vinhuse ud fra kriterier som kvalitet og indflydelse .

Der er dog to væsentlige forskelle. Listen består ikke af en rangorden fra 1 til 5 Cru, men alle 51 vinhuse er ligestillet. Samtidig vil listen løbende blive opdateret, næste opdatering er 2024. The California List er således ikke statisk de næste 150 år, hvilket er det største kritikpunkt ved Bordeaux 1855 klassifikationen.

8 vinhuse fra Laudrup Vin & Gastronomi

Selvom vi startede med vinimport fra Spanien, er vi i al beskedenhed også stærke i "New World"-kategorien, og denne liste er bestemt et gigantisk skulderklap til Laudrup Vin og vores produktchef Thomas Dam, som gennem de sidste 20 år har fundet disse vinhuse.

De 51 bedste vinhuse i Californien tæller bl.a. legendariske Opus One, Screaming Eagle og Robert Mondavi. Det var derfor med stor begejstring, men også æresfrygt da vi så, at vi importerer vine fra hele otte vinhuse på listen. 

Hvem er så de udvalgte?

Mount Eden - Santa Cruz Pinot, Cabernet og Chardonnay

Matthiasson - Napa Valley, Cabernet Sauvignon og Chardonnay

Sandhi - Santa Barbara, Pinot Noir og Chardonnay

Silver Oak - Napa Valley, Cabernet Sauvignon

Kutch - Sonoma, Pinot Noir og Chardonnay

Diamond Creek - Napa Valley, Cabernet Sauvignon

Domaine De La Côte - Santa Barbara, Pinot Noir

Littorai Wines - Sonoma, Pinot Noir

8 vinhuse som vi i forvejen synes er kult eller stjerneskud. Der er os bekendt ikke andre danske vinimportører, der kan hamle op med så mange vinhuse på The California List.