The California List

Top 51 "The California List"

Du har formentlig hørt om Bordeaux’ klassifikation af vinhuse fra år 1855, også kendt som Grand Cru Classé, hvor en række vinhuse blev bedømt til 1. Cru, 2. Cru ned til 5. Cru, hvor 61 vinhuse i alt blev hædret.

Nu har et panel af Englands mest respekterede vineksperter (Jancis Robinson MW, Mark Andrew MW, Sarah Knowles MW, Ronan Sayburn MS and Stephen Brook) bedømt californiske vinhuse på lidt samme måde og skåret feltet ind til kun de 51 bedste vinhuse ud fra kriterier som kvalitet og indflydelse .

Der er dog to væsentlige forskelle. Listen består ikke af en rangorden fra 1 til 5 Cru, men alle 51 vinhuse er ligestillet. Samtidig vil listen løbende blive opdateret, næste opdatering er 2024. The California List er således ikke statisk de næste 150 år, hvilket er det største kritikpunkt ved Bordeaux 1855 klassifikationen.

8 vinhuse fra Laudrup Vin & Gastronomi

Selvom vi startede med vinimport fra Spanien, er vi i al beskedenhed også stærke i "New World"-kategorien, og denne liste er bestemt et gigantisk skulderklap til Laudrup Vin og vores produktchef Thomas Dam, som gennem de sidste 20 år har fundet disse vinhuse.

De 51 bedste vinhuse i Californien tæller bl.a. legendariske Opus One, Screaming Eagle og Robert Mondavi. Det var derfor med stor begejstring, men også æresfrygt da vi så, at vi importerer vine fra hele otte vinhuse på listen. 

Hvem er så de udvalgte?

Mount Eden - Santa Cruz Pinot, Cabernet og Chardonnay

Matthiasson - Napa Valley, Cabernet Sauvignon og Chardonnay

Sandhi - Santa Barbara, Pinot Noir og Chardonnay

Silver Oak - Napa Valley, Cabernet Sauvignon

Kutch - Sonoma, Pinot Noir og Chardonnay

Diamond Creek - Napa Valley, Cabernet Sauvignon

Domaine De La Côte - Santa Barbara, Pinot Noir

Littorai Wines - Sonoma, Pinot Noir

8 vinhuse som vi i forvejen synes er kult eller stjerneskud. Der er os bekendt ikke andre danske vinimportører, der kan hamle op med så mange vinhuse på The California List.