Vin til mad

Vin til nytårsmiddagen

Læs nytårsblogindlægget over dem alle, hvor vi løfter sløret for de af vores vine, der ifølge vores sommelierers kræsne ganer står allerskarpest til de menuer, som langt de fleste danskere nyder på selveste nytårsaften.

Læs artiklen

Madeira

Har du sagt jul og portvin, må du også sige madeira!

...eller det burde du i hvert fald. Synes jeg. For Madeira-vinene kan blive ekstremt gamle og komplekse på en måde, der passer helt fantastisk til julens søde sager såvel – i øvrigt – som til mange andre eksotiske madretter året rundt… I denne blog kan du læse alt, hvad der er værd at vide om vinene fra Madeira – Atlanterhavets glemte perle.

Læs artiklen

Portvin

Du har helt sikkert smagt det før – om ikke andet til jul. Den historiske, søde vin med de mange ansigter, der kan smage himmelsk, når de serveres til den rette anledning ved den ideelle temperatur. Måske er du også bekendt med begreber som ”tawny”, ”ruby” og ”vintage”. Men har du helt styr på, hvad forskellene er?

Her får du de vigtigste nuancer i portvin – kort fortalt! Sådan da…

Læs artiklen

Årets julevin skal passe til HELE julemåltidet

Søde, brunede kartofler. Sursød, let bitter rødkål… Og gris eller and fuld af fedt, proteiner og salt.

Toppet med en intens omgang sovs er den danske julemiddag noget af et ”mashup”, der stiller høje krav, når du skal finde vinen til. Heldigvis er der noget, der hedder Châteauneuf-du-Pâpe - men Piemonte, Californien og Nordspanien har nogle lige så kvalificerede bud, der alt for ofte går under radaren...

I denne blog kan du lære, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du køber vin til jul. Og så præsenterer vi fire rødvine, der i vores optik passer rigtig godt til julemaden.

Læs artiklen

Vin til Oksekød

vin til oksekød

Hvilken vin skal du vælge til oksesteg, oksefilet eller bøf?

Om det er en bøf eller mørbrad bliver ofte afgørende for vinvalget, men måske er det i højere grad tilbehøret, som burde "bestemme", hvilken vin, der passer bedst til retten. Læs vores vinguide til oksekød her.

Læs artiklen

Vin til And

vil til and

Mortensaftens-and, juleand..

And skal snart på spisebordet, så vi har lavet en lille vin-guide til and

Læs artiklen

Vin til stegt flæsk

stegt flæsk

Vin til Stegt flæsk, hvad skal man dog vælge?

Vi har lavet en lille guide i anledning af Folketingsvalget her i november

Læs artiklen

Vin til svampe

Østershatte, rørhatte, kantareller & Karl Johan...

Der er en særlig piblen over sensommeren og efteråret, og her taler vi ikke om de travle arter fra dyre- eller planteriget, som forvandler din terrasse til et leben og din have til en skov.

Efterårets paddehatteformede frugtlegemer tilfalder nemlig svamperiget, og sjældent ses en bedre anledning til at åbne kælderens mest elegante former for nektar og servere det i dine allerbedste glas. I denne blok udforsker vi denne særlige kombination af svampe og vin. Vi kommer med vores bud på, hvad svampene kan gøre for vinene, hvad vinene kan gøre for svampene og HVILKE vine, du bør drikke til hvad.

Læs artiklen

Vin til sushi

Akemi er skabt til Sushi

Vin til Sushi

Hos Laudrup har vi verdens – os bekendt – eneste hvidvin, der er designet helt og holdent for at blive serveret til sushi. Et lækkert alternativ vil være Tysk Riesling med lidt sødme, for eksempel Kabinett eller Spätlese, som er vine der vil passe rigtig godt til sushi.

Læs artiklen