Vin til stegt flæsk

stegt flæsk

VÆLGER! Vælg hvidvin til valgflæsk!

Der er gået valg i den, og selvom journalisterne er flittige med de kritiske spørgsmål, står vi i Laudrup Vin tilbage med i hvert fald ét: For hvad skal man dog drikke til stegt flæsk??

Ja vi taler naturligvis om flæsk, her i den stegte variant og med kartofler og persillesovs på siden. Nationalretten, du ved, som især de yngre generationer glemmer at spise og som historisk råber højt efter øl. Men NU skal det være, kære demokratiske vinven. Den 1. november går vi til valg, dén dag skal vi have flæsk, og NU kommer vi så til svaret på spørgsmålet: Smagsmæssigt kan du nemlig mindst lige så godt spise din flæsk til en flaske vin… Eller to!

 

Stegt kød og hvidvin

Det næste ”normale” skridt ville her være at anbefale, hvilken rødvin, du nu skal vælge, for vi har jo alle lært, at fisk serveres til hvidvin, mens rødvin hører til kød…

 

Men ikke i dag.

 

Til den sprødstegte flæsk og den blide sauce vil jeg gerne have noget liv, noget friskhed, noget syre, der kan rense ganen og i øvrigt ikke indeholder for mange udtørrende tanniner. Vi på Laudrup-redaktionen vil gerne have en hvidvin, men den skal også have krop og intensitet for at kunne hamle op med smagen fra stegningen og kødet. Kunne det være…?

 

JA, det ku’:

 

Fire flasker til flæsk:

Kubler Pinot Gris 

Muga Blanco

Van Volxem Saar Riesling

Huré Frères Champagne l’Instantanée Blanc des Noirs

Hos Kødbilen kan du få noget af Danmarks bedste Valgflæsk fra danske fritgående økologiske grise. 
Stegestykket er i skiver og kan købes i Kødbilens butik i Lyngby og på deres webshop.