Vin til sushi

Akemi er skabt til Sushi

Vin til Sushi

Hos Laudrup har vi verdens – os bekendt – eneste hvidvin, der er designet helt og holdent for at blive serveret til sushi – og som lykkes med at holde vand hele vejen ind til land! Det er vinen Akemi Blanco, der er lavet på den spanske drue Viura. Etiketten er trykt på rispapir, og flasken ligner en Sake. Dog er det for dens smag, vi blev overbevist om dens formåen.

Andre spændende vine til Sushi

Sushi er let kompliceret at vælge vin til, for tilbehør som typen af sushi gør stor forskel. Wasabi, syltet ingefær og soya giver nogle lidt modsatrettede smagnoter, med både det stærke og syrlige.

Det oplagt valg til vin med syre og krydderi er ofte Riesling med lidt restsødme, fordi Rieslings høje syre og lette sødme komplimenterer fiskens sødme og tilbehørets syre.

I Tyskland bruger de kategorier som Kabinett og Spätlese om Riesling vine med lidt restsødme. Bevæger vi os mod frankrig er Alsace et oplagt valg, men de er mere tørre end tysk Riesling, og de har heller ikke Kabinett-typen. I Alsace har de typen "Vendange Tardive", der betyder sent høstet, så druerne har fået lidt mere sol og sødme. 

Rødvin til sushi

Vil du bare gerne have rødvin, så bør det være noget let Pinot Noir med høj syre, og her er det oplagt at tænke på New Zwalandsk Pinot Noir.