2020

Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG

Traditionsrig Riserva med en kæmpe struktur og et nærmest majestætisk potentiale på middagsbordet.

93 point - James Suckling

94 point - WIne Enthusiast

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
Fra 409,00  DKK
  • Køb 12 og spar 409,00  DKK  21% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 459,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
519,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    5402.2020
  4. Land
    Land
    Italien
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  8. Primær Drue
    Primær Drue
  9. Stil
    Stil
    Kraftig & fyldig
  10. Anmelder
    Anmelder
    James Suckling
  11. Point
    Point
    93
Denne historiske Riserva blev relanceret i årgang 2010 efter næsten 20 års fravær. Boscarelli tog den pause, fordi de i de sidste 26 år gradvist har genudvalgt og genplantet deres historiske vinmarker. Her udforskede de bl.a. hvordan forskellige kloner af Sangiovese forholder sig til til variationer i jord- og mikroklima, ligesom de undersøgte muligheden for at kombinere Sangioveses egenskaber med andre internationale druesorter. I 2010 bemærkede de så en øget kompleksitet og struktur i druerne fra de første genplantninger af lokale druesorter, hvilket overbeviste dem om at genindføre denne dybe og strukturerede Riserva lavet netop på Toscanas egne druer - Sangiovese og Canaiolo - ligesom dengang i 1970'erne og 1980'erne.
 
Og de så, at det blev godt!

Vinificering

I dag er alle vinstokkene, der bruges til Riserva mindst 20 år gamle, hvilket giver en forøget kompleksitet og et endnu mere fremragende lagringspotentiale end i den "almindelige" Vino Nobile. 

Ved høsttide plukkes samtlige druer manuelt og transporteres i kasser; efter afstilkning og en blid presning lægges de til gæring i egetræsfade. Lokale gærstammer igangsætter fermenteringen, som varer cirka 10 dage ved kontrollerede temperaturer mellem 28 og 30 grader.

Efter yderligere nogle dages forlænget maceration hældes på store egetræsfade (botti) på alt mellem 5 og 25 hl. bestående af hhv. slavonsk og fransk eg, og her bliver den så liggende mellem 28 og 32 måneder afhængigt af det enkelte fads udvikling. Først ved aftapning blendes alle fade og procentdelen af Canaiolo (ca. 5%) fastsættes. Herefter modner vinen så nogle måneder i flasken inden den vurderes klar til frigivelse.

Aroma og smag

Den færdige vin er i sin ungdom intens for Sangiovese med lidt støvet men også forunderligt dybrød og sort frugt, der kigger frem mellem lag på lag af efterårsskov, bark, tørrede svampe samt et drys friskplukket timian, sort the, appelsinskal og medicinske urter.

I sin struktur optræder Riserva atter med intensitet, tørhed og kropsfylde, som samles om en fantastisk syre, der til gengæld løfter oplevelsen højt op i elegancespektret.

Serveringsforslag

Boscarellis Riserva har et lagringspotentiale på flere årtier. I den proces vil den gradvis få slebet sine tanniner blødere, mens den med tiden også vil opleves mere sødmefuld. Allerede nu er den dog en fantastisk vin, hvis du åbner den i god tid, evt. giver den et par timer på karaffel og i øvrigt tænker dig om med hvad du spiser til:

Vi foreslår at holde det helt klassisk til regionens traditionsrigt grillede oksesteg "Bistecca alla Fiorentina", en tomat- og vinbaseret vildtragù, rosmarinmarineret lammekølle, Osso Bucco eller vegetariske alternativer fyldt med svampe, soltørrede tomater og umami-rig parmesanost. 

Anmeldelser

93 point - James Suckling, maj 2024

"A lightly chewy Vino Nobile with berry, bark and dried mushroom character. Full-bodied with some fresh acidity underneath the tannin backbone. It’s a little rough at the end, but should soften nicely in a year or two."


94 point - Wine Enthusiast, september 2024

"The nose is crisp and faintly medicinal, yet inviting, with aromas of blackberry tea, black cherries, pencil shavings and eucalyptus. On the palate, more blackberries are balanced by emergent undertones of herbs and earth, while that fresh medicinal nature lingers through a dark chocolate finish. Dense, firm tannins hold a solid foundation." — Danielle Callegari

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG
Din bedømmelse