- Varenr.WM003426
- Område
- ØkologiskNej
Endelig er den her: Årets mest efterspurgte vinmiddag, hvor du til Charlottenlund Forts 5-retters extravaganza-menu får serveret hele 9 forskellige vine fra Frankrigs og for den sags skyld hele verdens for tiden mest eftertragtede vinregion: Den sagnomspundne, spektakulære og på smagsfronten altid enestående Bourgogne!
Glæd dig - med andre ord - til at blive introduceret til vine fra Chablis, Meursault, Auxey-Duresses og minsandten også Chassagne-Montrachet.
Maden på Charlottenlund Fort er inspireret af det franske og nordiske køkken ud fra sæsonens råvarer. Med en 180° panoramaudsigt over Øresund og flotte stilrene lokaler er scenen sat for en uforglemmelig gourmet-oplevelse i både gastronomisk og vinmæssig forstand.
Derfor er Bourgogne så eftertragtet
Bourgognevine er svære at få fat på og som regel hamrende dyre. Men det er der ikke så meget at gøre ved, når regionen omtales som den region i Frankrig, der producerer den allerbedste vin og efterspørgslen hvert år overgår det forrige.
En betragtelig del af Bourgognes "hemmelighed" er jordbunden, der i kombination med vind- og lysforholdene - til sammen "terroir" - er helt exceptionelt til at dyrke vin på. I hvert fald når vi kommer op på Village-niveau og derfra op i cru'erne. I den sidste istid flyttede isen og smeltevandet således rundt på jordlag og mineraler og har derved skabt en langstragt østvendt skråning med eminente dræningsforhold og - historisk set - gunstige temperatur- og vindforhold for den sarte Chardonnay- og den endnu mere sarte Pinot Noir-drue.
Overordnet set består jordbunden af kalk, ler og mineraler. Det spændende ved jorden er blandt andet, at sammensætningen af jorden varierer meget fra mark til mark, ja nogle gange endda inden for den samme mark. Denne variation i jorden er altså en afgørende årsag til, at vinene kan smage så forskelligt og hver for sig helt unikt.
Menu & Vinmenu
Til storslåede vine skal der ligeledes storslået mad til! Vi har derfor i samarbejde med Charlottenlund Fort sammensat en menu af 5 retter, der matcher Bourgognevinenes store og dog ekstremt finesserige smagsunivers:
Velkomst
Snacks
NV, Lou Dumont Cremant de Bourgogne
Forret
Stegte jomfruhummerhaler m. hummerbisque & blomkål
2021, Stéphanie & Vincent Michelet Chablis
2021, Coudurier Jung Les Reves de Gabriel Blanc
Mellemret
Sprødstegte brisler på toast med svampecreme
2022, Louis Latour Chassagne-Montrachet
2021, Arnaud Baillot Meursault Sous le Velle
Hovedret
Kalvemørbrad, pommes Anna, brombær sauce & foie gras creme
2021, Sylvain Debord Bourgogne Pinot Noir
2020, Fabien Coche Auxey-Duresses Rouge
Ost
36 måneder Comte m. knas & knæk
2020, Bouzereau Beaune 1.Cru
2020, Hospice de Beaune Beaune 1.Cru Hugues & Betault
Dessert
Chokolademousse m. tonkais & kvæde
Serveres med te & kaffe
Vi udsender en informations-mail forinden arrangementet, hvori man finder instrukser til, hvad man gør, hvis man har pladspræferencer, eventuelle allergier eller følger specielle diæter.
OBS: Mailen udsendes til den mailadresse, der er tilknyttet bestillingen
Din ordrebekræftelse bruges som billet til aftenen.