2022

Bouzereau Bourgogne Aligoté

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 149,00  DKK
 • Køb 12 og spar 149,00  DKK  21% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 169,00  DKK  11% pr. stk.
1 stk.
189,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4524.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Lækker Aligoté produceret fra to flade parceller i Meursault. Den ene - tilplantet i 1950'erne - har Vincent Bouzereau arvet fra forældrene. Den anden har han selv købt og tilplantet med Aligoté i 1990'erne, og sammen giver de altså denne sprøde, vildgærede og dog smukt kontrollerede hvidvin, som bedst nydes i sin friske ungdom som aperitif eller kolde skaldyrsretter.

Vinificering

Vincent Bouzereau arbejder bæredygtigt i vinmarkerne, alt høstes ved håndkraft, og igen deles frugten så i to:

50% lader han således gære i ståltanke for at overføre mest muligt af druernes frugt og friskhed til den færdige vin.

De andre 50% gæres på traditionel burgundisk manér i brugte egetræsfade, hvor de bundfældne gærrester og den langsomme mikrooxidering øger vinens volumen og aromatiske kompleksitet.

Vincent udnytter alene naturens egen gær og søger dermed at afspejle stedets særpræg og 'terroir' på ærligste vis. Vinen gennemgår dernæst en kort lagring og evt. en nænsom filtrering (afhængigt af årgangen) inden den hældes på flaske og frigives den efterfølgende sommer.

Aroma og smag

Aligoté som denne skal nydes for sin livlighed og primær-frugtede charme. I næsen kommer den til udtryk i saftige citroner, friske æbler, anis og lidt ristede hasselnødder. På tungen er den slank, saftig og atletisk med fine sarte frugtnoter, en let dirrende syre og en frugtbåren afslutning.

Serveringsforslag

Aligoté er ikke en drue, der larmer, og du skal derfor passe på med at servere den for kold, da aromaen i så fald kan blive svær at få op af glasset. Bouzereau anbefaler selv at nyde den ved 11-12 grader inden for dens første 3 leveår - eksempelvis til østers, delikatesser (ost, charcuteri...) og kolde fiskeanretninger.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Bouzereau Bourgogne Aligoté
Din bedømmelse