NV

Brandini Alta Langa Brut

Pinot Noir og Chardonnay er essensen af denne langtidslagrede, mousserende vin fra Brandini.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
Fra 249,00  DKK
  • Køb 12 og spar 249,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 279,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
319,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Mousserende vin
  3. Varenr.
    Varenr.
    5049.NV
  4. Land
    Land
    Italien
  5. Område
    Område
  6. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13
  7. Økologisk
    Økologisk
    Nej

"Alta Langa er vores lands mousserende vin", forklarer søstrene Bagnasco stolt om deres realtivt nytilføjede pendant til Champagne, der er lavet på 85% Pinot Noir og 15% Chardonnay fra biodynamisk dyrkede marker i Piemonte, hvor de hører til. I kraft af deres placering mere end 500 over havets overflade overføres en dejlig friskhed og god syre, og netop denne detalje er afgørende for at kunne lave mousserende vin på dette ambitionsniveau.

Vinificering

I vinhuset er Alta Langa skabt efter den traditionelle metode, der indledes med en forsigtig druepresning efterfulgt af statisk bundfældning af den opnåede most. Den første gæring udføres i rustfrit stål ved en temperatur på 16/17° C. I det sene forår gennemgår vinen en anden gæring på flaske, og her bliver den så ellers liggende i cirka 48 måneder - altså 4 år, hvilket også i Champagne ville have været langt over gennemsnittet.

Aroma og smag

I både duft og smag opstår dermed en kompleks og egenrådig potpourri af delikat doserede blomsternoter, citrusskal, nybagt brød og nænsomt kandiseret frugt.

På tungen er vinen således moderat tør (brut) med en linedansers balance mellem raffinerede bobler, en fremherskende syre, den kalk-agtige mineralitet og ikke mindst den blødgørende sødme fra den lille sukker-dosage. 

Serveringsforslag

Alta Langa Brut kan med andre ord både minde om Champagne og Franciacorta tilsat Brandinis altid elegante touch, der gør den velegnet som luksuriøs apéritif eller som gastronomisk vin til fisk, skaldyr, hårde oste, delikate pastaretter og kartoffelpizza.

Serveres aflølet - ikke iskold - ved eksempelvis 8-10 grader.