- Producent
- Type
- Varenr.5055.2021
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13.50
- ØkologiskJa
- Primær Drue
- StilElegant & let
Brandini har en bemærkelsesværdig evne til at give druer, der normalt har potentiale til at blive overdrevne, et mere let og afbalanceret udtryk. Dette er ikke mindst tydeligt i denne virtuose Barbera, der skiller sig ud ved at fokusere mere på de røde bær end at overvælde med mørk frugt.
Vinificering
I vinhuset spontangæres de håndplukkede druer i temperaturstyrede ståltanke for netop at holde bedst muligt på den friske bærfrugt. Når gæren har lagt sig, presses den sidste del af mosten fra skallerne, og vinen lagres så 12 måneder i store, neutrale egetræsfade, der medvirker til at åbne vinens aroma og blødgøre den struktur uden i sig selv at bidrage til smagen.
Aroma og smag
Hvor det ofte er kirsebær, brombær og lakrids, der tager hovedrollen i Barbera, er det her i højere grad de lysere røde bær, der træder i forgrunden med stor intensitet.
Allerede inden du smager, imponerer næsen med sødmefulde jordbær, boysenbær og dybtsmagende kirsebær samt spor af salvie og skovbund. En let antydning af krydrede noter - måske fra fadlagringen - træder forsigtigt ind i billedet som en nysgerrig tilskuer, der ikke ønsker at stjæle fokus.
De milde tanniner i afslutningen tilføjer præcis den rette kant og fylde, mens frugtsyren gør smagen evigt saftig og vanedannende.
Serveringsforslag
Vin som denne hører til blandt de rødvine, der har allerflest anvendelsesmuligheder. På egen hånd er den mere end lækker, og så har den det med at få det bedste frem i alle de italiensk inspirerede retter, vi er så glade for herhjemme i Danmark. Det kunne f.eks. svampefyldte tortellini, spaghetti med krydret tomatsovs, pizza eller sågar pulled pork.
Nyd den inden for 5-7 år fra høståret og servér let afkølet ved 14-16 grader.