2022

Brandini Langhe Nebbiolo - ØKO/BIO

Elegant og feminin Nebbiolo i sit saftigste udtryk

 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 199,00  DKK
 • Køb 12 og spar 199,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 225,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
259,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5056.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Elegant & let

Med silkeblød elegance og nærmest "burgundisk" raffinement i sin karakter byder vi velkommen til denne velkomponerede Langhe Nebbiolo med ung frugt fra Barolo-kommunen La Morra, der er kendt for at give Nebbiolo en mere let og aromatisk karakter. Alt dette bærer vinen i sig, samtidig med at den afspejler Brandinis personlige og altid finesserige præg.

Vinificering

Ligesom Brandinis sanseforkælende Barbera d'Alba spontangæres de håndplukkede druer - her altså bare Nebbiolo - i rustfri ståltanke for at holde bedst muligt på den friske bærfrugt. Når gæren har lagt sig, presses den sidste del af mosten fra skallerne, og vinen lagres så 12 måneder i store, neutrale egetræsfade, der medvirker til at åbne vinens aroma og blødgøre den struktur uden i sig selv at bidrage til smagen.

Aroma og smag

I næsen er Langhe Nebbiolo dermed en sand fornøjelse med sin fortryllende duft af roser, kirsebær, jordbær og blodappelsen med subtile lag af violer, mynte og salvie nedenfor.

Den er desuden let og middelvægtig på ganen, nydeligt afrundet med en opfriskende syre, mens de finkornede tanniner giver den fornødne struktur til gastronomiske formål.

Serveringsforslag

Vi foreslår dig at åbne den til svampetærte, risotto eller til italienske pasta- og pizza-klassikere. Dens iboende saftighed gør den desuden velegnet til et bredt udvalg af italienske delikatesser - herunder oliven, tapenader, parmaskinke og salami.

Nyd den let afkølet ved 14-16 grader i op til 8 år fra høståret. God fornøjelse!

 

Anmeldelse og point

Årgang 2021:

91 point - Thomas Rydberg
"Fine røde bærnoter i duften. Elegant frugtigt udtryk med flot tæmmede tanniner. Ribs, boysenbær og r¢de kirsebær. Imødekommende flot vin nærmest burgundisk i udtrykket."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Brandini Langhe Nebbiolo - ØKO/BIO
Din bedømmelse