2020

Caprili Rosso di Montalcino

Charmerende, fadlagret Rosso di Montalcino, der bag sin ungdommelige frugtsmag løfter sløret for en del flere sider, end du måske forbinder med denne vintype...

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 179,00 DKK
  • Køb 12 og spar 179,00 DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 200,00 DKK  13% pr. stk.
1 stk.
230,00 DKK
Ikke på lager

Om Caprili Rosso di Montalcino

Caprili baserer deres Rosso di Montalcino på de samme marker og de samme kloner af Sangiovese, som de bruger til deres skønne Brunello. Den eneste forskel i materialet er alderen på vinstokkene, der i dette tilfælde ligger på omkring de 15 år.

Vinificering

Druerne høstes altid ved håndkraft, og druemosten her til Rosso'en gærer så i ståltanke ved 25-28 grader i ca. 20 dage. Efter gæringen har vinen så lagret 12 måneder på store fade af slavonsk egetræ, inden den tappes på flaske.

Mens det selvfølgelig er en kortere lagring end for Brunello, er det mere, end man normalt kan forvente af en Rosso di Montalcino. Bag sin ungdommelige frugt rummer Caprilis Rosso således også mere kompleksitet, dybde og struktur end flertallet af dens artsfæller. 

Man kunne sige, at det smager lidt af Brunello... I praksis sker der dog så mange spændende ting i denne mindre regel-hæmmede Rosso-kategori, og med Caprili er vi så absolut i den seriøse ende!

Aroma og smag

Op af den rubinfarvede og charmerende eleksir svæver dermed en frugtdomineret aroma af pivfriske kirsebær, ribs og blommer, der bakkes op af valnødder og skovbund.

Smagen er robust for en Rosso, velafbalanceret og saftig som en Barbera og med Brunello-lignende frugt, der råder over Sangioveses klassiske eftersmags-charme. Her tænker vi både på frisk tobak, læder og alt muligt andet andet arketypisk toscansk.

Serveringsforslag

Den just beskrevne smag lever sit bedste liv til klassiske italienske retter, der kunne inicieres af en servering bruschetta med tomater, hvidløg, ost og krydderurter og dernæst din hjemmelavede Bolognese, når den har fået rigtig god tid til at simre (i øvrigt ligesom andre former for ragù lavet på f.eks. vildsvin og svampe).

Okay, det er faktisk virkelig svært at begrænse sig, så her kommer lige et par forslag til: Denne Rosso er nemlig OGSÅ virkelig oplagt til italienske pølser (fx salumi) og skinker (evt. på pizza) samt til bløde, lagrede oste.

Vi anbefaler i alle tilfælde at servere vinen ved 13-15 grader inden for sine 6-7 første leveår!


Anmeldelser og point

92 point - Wine Enthusiast, maj 2022

"This savory young red showcases ripe black cherry and black plum flavors while flashes of spice and earthy truffle tones lend depth. It's full-bodied, with taut, close-grained tannins that lend a firm structure. Drink through 2026."

92 point - Falstaff, marts 2022

"Bright ruby red. A bouquet of wild berries, ripe cherries, undergrowth, as well as gentle hints of tobacco and dark leather. Rich suppleness on the palate with tightly woven tannins, still youthful, juicy on the finish with fruity forest berry nuances."

90 point - Vinous, oktober 2022

"The 2020 Rosso di Montalcino is spicy, perfumed with dusty rose, dried strawberries and hints of camphor. It’s much more energetic than anticipated on the palate, as juicy acidity and vibrant red berry fruits are complemented by a sweet herbal twang. The 2020 finishes classically dry and poised, with the slightest hint of licorice that lingers. This is without a doubt one of the more pretty and balanced Rossos of this opulent vintage."

Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    5315.2020
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    15
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Caprili Rosso di Montalcino
Din bedømmelse