- Producent
- Type
- Varenr.5315.2022
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent15
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilKraftig & fyldig
Om Caprili Rosso di Montalcino
Caprili baserer deres Rosso di Montalcino på de samme marker og de samme kloner af Sangiovese, som de bruger til deres skønne Brunello. Den eneste forskel i materialet er alderen på vinstokkene, der i dette tilfælde ligger på omkring de 15 år.
Vinificering
Druerne høstes altid ved håndkraft, og druemosten her til Rosso'en gærer så i ståltanke ved 25-28 grader i ca. 20 dage. Efter gæringen har vinen så lagret 12 måneder på egetræsfade af forskellige størrelser, mere mestemt 750-liters botti, 500-liters tonneaux samt de 250-liters barriques, winemaker Giacomo imod den traditionalistiske families vilje har introduceret for at give Sangiovese den nødvendige modning og "afrunding" på det år, den lagrer.
Mens det selvfølgelig er en kortere lagring end for Brunello, er det mere, end man normalt kan forvente af en Rosso di Montalcino. Bag sin ungdommelige frugt rummer Caprilis Rosso således også mere kompleksitet, dybde og struktur end flertallet af dens Rosso-artsfæller.
Man kunne sige, at det smager lidt af Brunello... I praksis sker der dog så mange spændende ting i denne mindre regel-hæmmede Rosso-kategori, og med Caprili er vi så absolut i den seriøse ende!
Aroma og smag
Op fra den rubinfarvede og charmerende eleksir svæver dermed en frugtdomineret aroma af pivfriske kirsebær, ribs og blommer, der bakkes op af valnødder og skovbund.
Smagen er robust for en Rosso, velafbalanceret og saftig som en Barbera og med Brunello-lignende frugt, der råder over Sangioveses klassiske eftersmags-charme. Her tænker vi både på frisk tobak, læder og alt muligt andet andet arketypisk toscansk.
Serveringsforslag
Den just beskrevne smag lever sit bedste liv til klassiske italienske retter, der kunne inicieres af en servering bruschetta med tomater, hvidløg, ost og krydderurter og dernæst din hjemmelavede Bolognese, når den har fået rigtig god tid til at simre (i øvrigt ligesom andre former for ragù lavet på f.eks. vildsvin og svampe).
Med dens fleksibilitet er den desuden virkelig oplagt til italienske pølser (fx salumi) og skinker (evt. på pizza) samt til bløde, lagrede oste.
Vi anbefaler i alle tilfælde at servere vinen ved 13-15 grader inden for sine 6-7 første leveår!