NV

Cava Petit Albet I Noya Brut Reserva (ØKO)

"Bedste cava jeg længe har smagt"

- Rolf Madsen, Berlingske

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 109,00  DKK
 • Køb 12 og spar 109,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 119,00  DKK  15% pr. stk.
1 stk.
140,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0540.NV
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  PENEDÈS
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Om Cava Petit Albet i Noya Brut Reserva

Virkelig en lækker Cava, tænkte vi i kor, da vi første gang smagte denne økologiske skønhed fra Albet i Noya. Og når den tilmed viste sig at være væsentligt billigere end nærmest alle andre cavaer på dette niveau, var der ingen tvivl. DEN måtte vi have!

Vinificering

Cavaen her er lavet på de klassiske Cava-druer Xarel·lo, Macabeu og Parellada.

Alle druer er høstet i hånden og derefter gæret i 26 dage ved 15 grader. Andengæringen har derefter fundet sted efter den traditionelle metode i flaske, og vinen er så lagret minimum 15 måneder i flasken før degorgering, hvilket kvalificerer den til at være en Reserva.

Aroma og smag

Tilbage står en frisk, ren og sprød mousserende vin med fine, raffinerede bobler og en charme, der er svær at stå for.

Aromaerne tæller både æbler, citrus, tropisk gul frugt samt briôche og lidt ristede noter fra flaskelagringen. På tungen fremstår den våde fyldig og rund men frem for alt frisk og med et diskret strejf af sødme til at balancere den saftige syre.

Serveringsforslag

Denne herlige cava kan trygt anvendes som til alskens boblende formål, herunder receptioner eller apéritif ledsaget af saltmandler og øvrige snacks.. Imidlertid har den også krop og syre til at matche fiskeretter såsom ceviche eller det koreanske, japanske eller thailandske køkken, hvor boblerne vil rense efter de ofte brede udvalg af krydderier.

Vi anbefaler at servere vinen ved 6-7 grader.

Obs: Datoen på flaskens bagside indikerer tidspunktet for degorgering - altså hvornår proppen er sat i flasken. På den måde kan du som forbruger se vinens færdige 'produktionsdato' og vil ud fra denne være i stand til selv at vurdere, hvornår den bør nydes. I dette tilfælde anbefaler vi således at nyde vinen inden for 24 måneder efter degorgeringsdatoen.

Anmeldelser og point

6 stjerner samt BEDSTE MOUSSERENDE til velkomstdrik på AOV - Alt Om Vin, 'Bedste Champagne og mousserende til Nytår 2014 ':

5 stjerner - VinAvisen: Flot cava - en årgangs-cava på økodruer. Her sker der noget. En vin med et bredt spekter - god druesmag, brød, gær, tilpas syre og lang eftersmag. - VinAvisen, December 2014

5 stjerner - Berlingske Tidende, VINTESTEN: Lækker, pivfrisk og æblet i duft. Slank og pirrende med masser af sprød og mundrensende syre. På kanten til anorektisk benethed med sin knasende tørre syre og ranke frugtkerne. Bedste cava jeg længe har smagt. - Rolf Madsen, Berlingske Tidende, Maj 2013

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cava Petit Albet I Noya Brut Reserva (ØKO)
Din bedømmelse