2020

Cellar de Les Aus Bruant Cava Brut (ØKO)

Bruant er en lækker Cava med sprød tørhed. Den er oplagt som aperitif eller som et godt match til østers, stegt fisk, salater og salte snacks

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2020

Cellar de Les Aus Bruant Cava Brut (ØKO)

Fra 219,00  DKK
  • Køb 12 og spar 219,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 245,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
280,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Mousserende vin
  3. Varenr.
    Varenr.
    0567.2020
  4. Land
    Land
    Spanien
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    12
  8. Økologisk
    Økologisk
    Ja

Bruant er en ren, sprød og tør Cava på 100% økologisk Pansa Blanca, der skiller sig ud fra normen og lykkes med det til perfektion! Vinen laves helt uden tilsætning af sulfitter, og også via fremstillingsmetoden - den såkaldte método ancestral - læner den sig op ad de gode gamle dage, idet vinen kun gæres én gang og allerede mod slutningen af denne transformation hældes på flaske.

Her fortsætter udskillelsen af CO2 fra det aktive gær lidt endnu og danner dermed de fine bobler og den komplekse smag, der gør sig gældende i den endelige vin. Op ad glasset står den fine mousse samt en frisk og mineralsk duft og smag med noter af bl.a. citrus, æbler, saltede marconamandler, ristet brød, våde sten og ingefær.

Smagen er tør og sprød men aldrig decideret stram. Det sørger den undbydende og frugtholdige eftersmag nemlig for, og helheden tippes dermed i en rundere og indbydende retning til stor umiddelbar nydelse for mange andre end kun de mest nørdede vintyper. Bruant er altså en lækker Cava, der med sin sprøde tørhed er oplagt som aperitif eller som et godt match til østers, stegt fisk, salater og salte snacks men IKKE til nytårs-kransekagen. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

Obs: Datoen på flaskens bagside indikerer tidspunktet for degorgering - altså hvornår proppen er kommet på. På den måde kan du som forbruger se vinens færdige 'produktionsdato' og vil ud fra denne være i stand til selv at vurdere, hvornår den bør nydes. I dette tilfælde anbefaler vi således servering inden for 12 måneder efter degorgeringsdatoen. 90 point - Din Vinguide, november 2020 Klar, citrongrøn farve med noter af citroner, oksideret æble og ristet brød. Masser af bløde bobler, god intensitet og ganske velafbalanceret.