2018

Château Langoa Barton 3.Cru Saint-Julien

94 point - Wine Spectator
"A textbook 2018 and a textbook St.-Julien."

Muskuløse og storladen Bordeaux lavet på 63% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot og 9% Cabernet Franc.

Leveres i original trækasse ved køb af 6

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 659,00  DKK
  • Køb 12 og spar 659,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 749,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
849,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
  1. Type
    Type
  2. Varenr.
    Varenr.
    3601.2018
  3. Land
    Land
  4. Område
    Område
  5. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  6. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  7. Primær Drue
    Primær Drue
  8. Stil
    Stil
    Kraftig & intens

Om Château Langoa Barton 3.Cru 

Som det eneste Château i Bordeaux’ 1855-klassifikation udgøres ejerskabet bag Langoa Barton af den samme familie, som da Napoleons embedsmænd for snart 170 år siden skabte det berømte hierarki. Anthony Barton, der gik bort i januar 2022, var således den 8. generation i Barton familien, og hans datter Lilian Barton Sartorius udgør sammen med børnebørnene Damien og Melaine Barton Sartorius dermed 9. og 10. generation på slottet.

Château Langoa Barton råder mere konkret over fem vinmarker, der efter gennemgående jordbundsanalyser er blevet opdelt i 15 parceller alle beliggende med udsigt ned mod floden i minefeltet mellem Chateau Leoville Barton, Chateau Leoville Poyferre, Chateau Ducru Beaucaillou og Chateau Beychevelle. I tidens løb er markerne løbende blevet genplantet med bedre, mere tidssvarende kloner, og de nuværende vinstokkene er således ca. 35-45 år gamle, hvormed de for alvor nærmer sig deres storhedstid.

Vinificering

De ca. 63% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot og 9% Cabernet Franc høstes hos Langoa Barton konsekvent ved håndkraft, og druerne afstilkes lige så konsekvent i vinhuset, hvorefter de igen sorteres med stor omhu, inden de knuses og fyldes i opretstående termoregulerede 2.000-liters egefade. Her gæres mosten til vin, men inden den sammenstikkes og hældes på fad, bliver den lige liggende i 3-4 uger for at udtrække farve, tannin og substans.

Le Grand Vin” modner herefter 16-18 måneder på barriques – heraf 60% nye hvert år – og som om dét ikke er nok, toppes fadene hos Langoa Barton tre gange om ugen for at undgå enhver kontakt mellem vin og luft.

Aroma og smag

Den færdige eleksir er herlig klassisk Bordeaux, der på mesterlig vis formår at integrere elementer af fintfølende finesse i den mediumfyldige og muskuløse krop, der med sine tanniner og råstyrke næsten minder mere om stor Pauillac, selvom huset ligger i Saint-julien. 

I næsen er der solbær, ribssaft og blåbærmarmelade til de frugtglade, hvorefter Bordeaux' klassiske indtryk af blyantsspids, laurbærblade og cigarkasse forenes med en dyb aroma af mørk chokolade og tørrede blomster.

På tungen er smagen kraftfuld, tør og stadig lidt rå med helt "rigtige", finkornede men dog kraftfulde tanniner. En vital syre gør den frisk og rank, mens man i den langstrakte eftersmag hele tiden mødes af nye smagsnoter og udtryk.

Serveringsforslag

Giv vinen nogle år i kælderen eller husk alternativt dekantere den i nogle timer, inden du agter at drikke den. Og nyd den gerne til grillet lam, stegt kalvekød eller vildt. 
 

Anmeldelser og point

95 point - Wine Enthusiast
"Beautifully textured and rich in blackcurrant flavors and tannins, this is a generous wine. The fruits and the dusty tannins partner each other well giving structure, concentration, a sense of poise and final freshness. Drink this wine from 2026."
 
94 point - James Suckling
"Currants, cloves, graphite and cigar box on the nose. Some pine and citrus zest, too. It’s medium-to full-bodied with firm, tight-grained tannins. Structured and vivid with plenty of tension. Lovely sweet fruit at the finish. Try from 2025."
 
94 point - Wine Spectator
"This has the ripe, intense, racy feel of the vintage, with cassis, plum and blueberry compote flavors, carried by a long graphite spine. A textbook 2018 and a textbook St.-Julien."
 
94 point - Decanter
"Ruby red in colour, with clove aromatics. Firm tannic structure, without having the 360-degree reach of the 2016s, but this is an enjoyable, well-balanced and well-judged St-Julien with power but careful extraction. Bright berry fruits, a little austere - at least right now - but plenty of potential. Drinking Window 2026 - 2044"
 
92 point - Robert Parker's Wine Advocate
"The 2018 Langoa Barton has a deep garnet-purple color and notions of ripe blackcurrants, fresh blackberries and kirsch with touches of bouquet garni, cedar chest and pencil lead plus a hint of crushed rocks. The medium-bodied palate is elegantly styled and refreshing with bright, red fruit and herbal sparks lifting the black fruit and an approachable, chewy texture, finishing savory."
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Château Langoa Barton 3.Cru Saint-Julien
Din bedømmelse