2018

Cobb Wines Doc's Ranch JoAnn's Block Chardonnay

Storladen og skalpelskarp Chardonnay, der viser det sande potentiale af Sonoma Coast mindre end 3 km fra det brusende stillehav.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 875,00  DKK
 • Køb 12 og spar 875,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 979,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
1.118,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7050.2018
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  SONOMA
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Elegant & let

Om Cobb Wines 'Doc's Ranch JoAnn's Block' Chardonnay

Klemt inde mellem hektarvis af Pinot Noir ligger den blot én hektar store (eller lille..) ”Joann's Block”, hvor ”Clone 5 Chardonnay” skaber grobund for Cobbs skalpelskarpe og tindrende præcise JoAnn’s Block Chardonnay.

Jordbunden, der er gammel havbund, hæver sig her mere end 300 meter over det temperaturmæssigt altdefinerende stillehav blot 5 km derfra. Dermed er Joann’s Block ikke blot blandt de allervestligste marker i hele Sonoma Coast. Den har også områdets laveste dagtemperaturer, hvilket er essentielt for vinens knivskarpe struktur og citrusfriske jeg.

Vinificering

JoAnn’s Block er lavet på ”free-run”-mosten fra de hele klaser, som håndhøstes og i samme proces sorteres igen og igen. Mosten gennemgår fuld malolaktisk gæring og tilbringer 17 måneder på egetræsfade med i alt 25 % ny fransk eg. Endelig flaskes den uden anden form for filtrering end den naturlige bundfældning, der følger af den lange lagring.

Aroma og smag

Den resulterende vin er spækket med nerve og mineralsk energi, og dog afslører den harmoniske cocktail af milde frugtnoter og komplekse fadnoter en vin med karaktér og storhed: Her er røde æbler, fersken og citron, der møder toast, smør, popcorn og marcipan i en afbalanceret og komplet helhed. Først på tungen stempler den skarptskårne syre og dens mineralske salte ind i en grad, der får dig til at glemme alt om mere klassisk californisk chardonnay i lang tid efter.

Serveringsforslag

Chardonnay på dette niveau fortjener at blive nydt til koncentrerede fiskeretter med cremet sauce og garniture, bl.a. havtaske med smørsauce, ristede hasselnødder og blancherede perleløg eller stegte kammuslinger med flødesauce (eller skaldyrssuppe) og stegte svampe.

Vi anbefaler at servere den ved 10-12 grader. Dekantér den gerne inden servering her i dens barndon (<5 år) eller lad den endelig hvile i både 10 og 15 år under de rigtige forhold i kælderen eller vinkøleskabet.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cobb Wines Doc's Ranch JoAnn's Block Chardonnay
Din bedømmelse