- Producent
- Type
- Varenr.7055.2018
- Land
- OmrådeSONOMA
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilElegant & let
Om Cobb Wines Monticue Vineyard
En dag i 2008 blev Ross Cobb et opkald fra en bekendt. Michael Galli han havde netop købt et østvendt stykke land overfor Emmaline Ann (en af Cobbs egne vinmarker) og ledte i den forbindelse efter nogle råd om beplantning, klonudvælgelse og generel landbrug i nabolaget. Otte år senere ringede hans telefon igen. Michael, der havde fulgt ethvert råd til punkt og prikke, ville høre, om Ross Cobb var interesseret i at købe nogle druer fra marken, som han jo havde en stor andel i...
Dét ville han gerne, og den altid ekstroverte og intense Monticue er i dag en fast del af Cobbs enkeltmarks-sortiment!
Terroir og vinificering
Monticues undergrund bonger ud på et højt indhold af sandsten og skifer, der i kraft af den østlige eksponering varmes hurtigt op af morgensolen men til gengæld skånes for den allerskarpeste indstråling senere på dagen. Pinot-klonerne 667 og 115 dominerer på vinstokkene, og 30% af de hele klaser indgår i gæringen, hvorefter vinen lagrer 22 måneder på franske egetræsfade (40% ny eg). Vinen flaskes ufiltreret, men den lange lagring giver alligevel en klar og lagringsegnet vin.
Aroma og smag
Fra glasset indtager Monticue scenen med en dyb duft tranebær, sorte kirsebær, rosenblad og blodappelsin og følges efter lidt tid af skovbund, frisk tobak og svampetoner. Smagen er i den fyldige og frembrusende genre for Sonoma Coast: Krydrede, mørke frugter stemmer i, men det er den bemærkelsesværdigt ihærdige tekstur og tanniske muskulatur, der for alvor driver værket i den utrættelige eftersmag med de utællelige indtryk.
Serveringsforslag
Monticue er med sin struktur og rigdom et mesterværk af en vin, der kan serveres til nogle relativt mørke og intense retter, når man sammenligner med Pinot Noir-vine flest.
Derudover er den et brag af en vin at lægge i kælderen for at følge udviklingen. Også her i sin relative ungdom er den dog en stor oplevelse, gerne efter en time eller to på karaffel...
Anmeldelser og point
95 point - Vinous, januar 2021
"The 2018 Pinot Noir Monticue Vineyard is fabulous. Rich and explosive, the 2018 is flat-out stunning. Ripe red berry fruit, blood orange, spice, mint and rose petals all race out of the glass. Unlike some of the other wines in the range, the Monticue has fabulous mid-palate sweetness and striking texture. It is a classic Sonoma Coast Pinot that achieves notable textural richness at moderate alcohols. The 90% whole clusters are impeccably balanced"
95 point - Robert Parker's Wine Advocate, september 2021
"Vibrant ruby in color, the 2018 Pinot Noir Monticue Vineyard is deeply scented of cranberries, black cherries, bergamot and forest floor, opening to alluringly broody pipe tobacco and mushroom with time in the glass. The palate is flush with spiced, dark fruits supported by silty tannins, and it finishes with ethereal lift and very pretty layering."