2015

Cobb Wines Rice Spivak Pinot Noir

Krystalklar med magtuld, forførende frugt og en kæmpe kompleksitet.

"a jewel of a wine from Ross Cobb"
- Vinous

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 1.014,00  DKK
 • Køb 12 og spar 1.014,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 1.139,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
1.298,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  7054.2015
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
  SONOMA
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Elegant & let

Om Cobb Wines 'Rice Spivak' Pinot Noir

Rice-Spivak er ifølge Ross Cobb den enkeltmarksvin, hvor du bedst ved, hvad du får. År efter år byder dette vulkansk askeholdige ”Goldridge Series”-terroir på en fabelagtigt imødekommende Pinot Noir af allerhøjheste kvaliet, der imponerer med sin fuldblodige frugt og mineralske rygrad.

Vinificering

Rice-Spivak er beplantet med de tre Pinot Noir-kloner; de navnkundige Swan, 667 og 115, som byder ind med hver deres spidskompetencer i den færdige vin. Druerne høstes ved håndkraft, og 40% indgår i gæringen, inden vinen hældes på egetræsfade med 40% ny fransk eg og lagrer i 22 måneder. Vinen flaskes ufiltreret, men den lange lagring giver alligevel en klar og lagringsegnet vin.

Aroma og smag

Stadig med overbevisende karaktertræk af ’western Sonoma Coast’ i form af masser af mineralitet og spændstighed udmærker Rice-Spivak sig med lag på lag af intens og dybfølt frugt, som gør den mere end almindeligt forførende – også for vinnydere, der normalt ikke sværger til Pinot Noir.

I næsen kommer dette bl.a. til udtryk i krystalklare granatæblekærner, friskplukkede tranebær og fuldmodne, vilde skovjordbær, der suppleres af blomstermark, orangeskal, skovbund og trøfler.

På tungen drejer vinen i en kraftigere retning, idet en mørkere og muskuløs rygrad bryder igennem på ganen, mens oplevelsen af renhed og vægtløshed bevaret.

Serveringsforslag

Rice-Spivak beskrives som et midtpunkt mellem enkeltmarksvinene Emmaline Anns vægtløshed og Coastlands magt. Dermed er den meditativ og fabelagtig i sig selv, men selvfølgelig er den også en sublim madvin.

Prøv den til grillede vagtler toppet med sort trøffel, kalvemørbrad med svampesauce og pommes anna eller til diverse lignende hovedretter baseret på de bedste, ikke alt for intense råvarer med mange sofistikerede smage.


Anmeldelser og point

95 point - Vinous, maj 2018

"The 2015 Pinot Noir Rice-Spivak Vineyard is one of the most vivid, nuanced wines in this range. Bright, layered and exquisitely beautiful, the 2015 is really singing today. Hints of rose petal, mint and dried flowers add shades of expression throughout. This beautifully sculpted Pinot is a jewel of a wine from Ross Cobb. The 2015 was done with 40% whole clusters and spent 22 months in oak."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Cobb Wines Rice Spivak Pinot Noir
Din bedømmelse