2019

Quinta Quietud Corral de Campanas (ØKO)

Atletisk, frugt-centreret og blomstret Tempranillo-vin med delikat supplement af nænsomme fadnoter. En skøn indgang til Quinta Quietuds univers!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 139,00  DKK
 • Køb 12 og spar 139,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 155,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
180,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0483.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Quinta Quietud Corral de Campanas

Den atletiske tredjevin fra Quinta Quietud hedder Corral de Campanas og er lavet af 100% Tinta de Toro - den lokale betegnelse for Tempranillo, som muligvis har sit genetiske ophav her i det nordvestlige hjørne af den spanske højslætte.

Disse druer kommer i dette tilfælde fra de yngste stokke (plantet ml. år 2000 og 2004), der ligesom Quinta Quietuds øvrige marker pløjes med hest og "sprøjtes" med medicinske urter og blomster efter inspiration fra biodynamikken, hvor man søger at udnytte og intensivere effekten af den naturlige biodiversitet snarere end at modarbejde den. Derudover lystrer teamet bag Quinta Quietud alle de basale principper fra økologien for at sikre det sundeste, mest "naturlige" miljø og dermed de reneste druer med den bedst mulige smag. 

Vinificering

Efter høst er druerne kørt til vinhuset, hvor de er blevet knust og hældt på termoregulerede tanke af rustfrit stål. Her har de gennemgået en kold-macerationen over to dage efterfulgt af spontangæring uden brug af anden gær end den, der naturligt befinder sig på druerne.

Halvdelen af vinen er herefter lagret i tanke med såkaldt mikro-iltning, mens de den anden halvdel har ligget på egetræsfade (80% amerikansk og 20% fransk eg). Heraf er den ene halvdel nye, mens den anden halvdel har været brugt én gang tidligere. Efter 12 måneder hældes vinen på flaske, og hér har den så ligget og modnet ganske langsomt i over 2 år, indtil den er frigtivet.

Aroma og smag

I glasset viser Corral de Campanas sig fra sin dybe rubinrøde farve, og aromaen kommer let op af glasset i form af kirsebær, blåbær på en blomsterbund af lavendel og violer med et elegant pift af krydderier, sten og nænsomt doseret eg.

I munden følges den frugtfylte og kødfulde oplevelse af en mineralsk prikken på tungen, der giver forfriskende liv til en vin fra et område, der tidligere har været forbundet med en tungere og mere støvet stil, men som det seneste årti har leveret noget af det bedste vin til prisen i hele Spanien.

Serveringsforslag

Nyd vinen nu eller over de næste 4-5 år, hvor den gradvist vil blive lidt rundere og blødere, og servér til stegt lam, okse, grillede salater eller som et opkvikkende pust til julemaden.

Anmeldelser og point

Årg. 2018:
93 point - James Suckling, juli 2019

"A beautiful Toro that shows dried lavender bags, tea tree oil, violets, eucalyptus, blackcurrants and just a touch of cinnamon and vanilla. A linear and medium-bodied shape follows, where the tangy acidity is the driving factor and the fresh dark fruit gives way to soft tannins. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Quinta Quietud Corral de Campanas (ØKO)
Din bedømmelse